Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Nens i joves – Cerdanya

S’acosta l’estiu, i amb ell, les colònies i casals!

Cerdanya
artem-kniaz-DqgMHzeio7g-unsplash
Bé, d’acord, amb la primavera recentment instal·lada a la nostra comarca és una mica impetuós voler rebre l’estiu tan aviat. Gaudim de la fresca i la bonança primaveral com cal, però amb un ull posat a les jornades estivals. Perquè aquesta espera se’ns faci més dolça, us fem memòria de tot el que petits i grans podran fruir a les colònies i casals d’estiu cerdans i el que aquests aporten al seu creixement personal.

Natura en estat pur

Un dels grans atractius de la nostra Cerdanya és, sens dubte, l’exuberant naturalesa que inunda cada racó de la vall. Frondosos boscos, verds prats alpins, rius i rierols frescos d’aigua cristal·lina i l’omnipresent sol cerdà són només alguns dels punts forts que faran les delícies dels més aventurers i aventureres. Evidentment, els grans beneficiats d’aquestes condicions paisatgístiques i de recursos naturals són les colònies i casals d’estiu eminentment esportius: acampades sota el cel estrellat, rutes en bicicleta, senderisme pel fons de la vall o l’altitud de les muntanyes, cavalcar en perfecta sintonia amb el cavall o descobrir i conèixer la fauna i flora comarcal.

No obstant això, colònies i estades d’altres tipologies també gaudeixen d’aquest escenari únic. No hi ha res més refrescant que submergir-se al riu després d’unes english lectures o coronar el cim del Moixeró entre entrenament i entrenament del teu esport d’equip preferit.

Creixent personalment

Els casals i colònies d’estiu són una font riquíssima de valors que ajuden als més petits (i als no tan menuts) a socialitzar-se de manera correcta i sana, adquirint al mateix temps tot un seguit de valors com poden ser l’amistat, la cooperació i el treball en equip, la solidaritat i l’empatia, qualitats fonamentals per a fermar les ments i habilitats socials dels ciutadans del món del futur. I tot això en un ambient segur i sa, fet que als pares i mares ens tranquil·litza.

El correcte desenvolupament de la intel·ligència emocional és també un dels punts forts de les estades fora de casa dels nens i nenes a l’estiu. La convivència en un entorn diferent del que estan acostumats els ajuda a gestionar millor les seves emocions, al mateix temps que les reconeixen i les comprenen millor gràcies a l’experimentació d’aquestes noves sensacions. Tot aquest creixement personal s’acaba de complementar amb els casals i estades temàtiques, que oferiran un lleure centrat en els gustos i afinitats dels menuts, reforçant aptituds i emfatitzant en aspectes formatius en un ambient divertit i distès.

Així doncs, a continuació, us presentem un seguit d’estades, colònies i casals d’estiu que tindran lloc a la Cerdanya. No us els perdeu!


Casals Municipals:

AlpCasal Jove  Alp 2022

De 12 a 16 anys

De dilluns a divendres, de 9 a 14h

Del 4 de juliol al 26 d’agost

Inscripcions a partir: 1 de juny de 2022

Més informació: Tel. 972 890017

O bé recepcio@alp2500.cat / joventut2@cerdanya.org

Ger

Del 16 al 27 de maig podeu fer la pre-inscripció al Casal d’Estiu de Ger

Per més informació: web i xarxes socials de l’Ajuntament de Ger

Altres colònies:

Colònies Cadí-Cortariu

Des de Cortariu-Cadí proposem una educació viva i activa a la natura per nens, joves, famílies o adults amb l’ús dels recursos naturals i de la tecnologia com a elements educatius i transformadors.

Aquest estiu la nostra oferta de propostes és variada.

Organitzem el Casal d’estiu de Cortariu, el primer Campus de Cinema Juvenil juntament amb el Cerdanya Film Festival, Estades de Camps de Treball per adolescents i d’altres activitats que anunciarem al nostre web i xarxes socials.

Treballem activament en projectes cartogràfics i amb tecnologia dron, projectes de seguiment de fauna salvatge i participació ciutadana, projectes d’integració social, projectes educatius a la natura i altres projectes amb impacte mediambiental i social.

Estem ubicats a la casa de colònies @coloniescadi_calcalo on desenvolupem algunes de les activitats, però també actuem a altres punts del territori. 

Podeu veure més informació a l’Instagram @cortariucadi_naturalleuretecno o al web www.cortariucadi.org

Colònies Saltastiu

Saltastiu és SHOW, és l’intensiu d’estiu a Puigcerdà en el que creixem i aprenem junts a través d’experiències úniques creades exclusivament pels nostres Saltastiuers! Dirigit per professionals de l’anglès, de la dansa i de l’art amb una llarga experiència per part de les escoles organitzadores: Dansart Cerdanya i Lingo Language Academy. Treballem el creixement personal, l’expressió, el moviment i l’art per superar-nos cada estiu.

Si t’ha agradat llegir l’article S’acosta l’estiu, i amb ell, les colònies i casals!, també et pot interessar llegir Portes obertes al futur – Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.