Pànxing Cerdanya

19, juny del 2024

Search
Close this search box.

19, juny del 2024

Nens i joves – Cerdanya

L’escola balla curs 2022-2023

Cerdanya
Captura de pantalla (54)
Tanquem un nou curs de “L’ESCOLA BALLA”, que s’ha desenvolupat al llarg de tot el curs escolar 2022-2023 a les escoles de la comarca.

Gràcies a la subvenció de la Diputació de Girona s’ha pogut dur a terme el projecte L’ESCOLA BALLA a les escoles de Bellver de Cerdanya, Alp, Bolvir, Ger, Llívia i Llums del Nord de Puigcerdà, al llarg del segon i tercer trimestre del curs 2022/23. En el primer trimestre es va ballar a les escoles de Montellà, Martinet, Prullans, Prats, Lles i l’Escola Alfons I de Puigcerdà, gràcies al suport econòmic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. El projecte ha estat sustentat econòmicament, fins a dia d’avui, per les dues diputacions i coordinat des del Consell Comarcal de la Cerdanya en col·laboració amb el Consell Esportiu de la Cerdanya. El projecte L’ESCOLA BALLA es tradueix en més de 250 hores lectives repartides entre totes les escoles i la participació de més de 800 nens i nenes de tota la comarca. Els tallers estan impartits per la professora de dansa Sílvia Cassu i s’adapten a les característiques de cada escola.

L’ESCOLA BALLA és un projecte que sempre ha estat ben acollit per les escoles de la Cerdanya, perquè no és una activitat extraescolar, sinó tot el contrari, és una activitat que es realitza en l’horari lectiu com un complement formatiu en el qual els nens i les nenes coneixen l’art d’expressar-se a través del moviment, descobreixen i prenen consciència de cadascuna de les parts del seu cos, i a utilitzar l’espai com a mitjà de creació i de comunicació. Aprenen a escoltar la música i a identificar la seva pulsació per tal de poder-hi associar un moviment. D’altra banda a través del programa coneixen la música tradicional i els seus instruments, un patrimoni molt ric que esdevé divertit.

L’ESCOLA BALLA obre les portes a la integració del grup escolar, i els ofereix el coneixement
d’unes tradicions del nostre país i de la música que hi va relacionada. Conèixer és respectar,
conservar i estimar.

Si t’ha agradat llegir L’escola balla curs 2022-2023, també et pot interessar llegir Un Campus a Bellver de Cerdanya permetrà als joves experimentar amb el cinema.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.