Pànxing Cerdanya

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Nens i joves – Cerdanya

Triar el futur educatiu, un moment decisiu

Cerdanya
iStock-1281812333-scaled-wpv_410x280_center_center
El moment de triar l’escola dels nostres fills sempre comporta unes certes dificultats. Molts cops aquesta elecció es converteix en un repte per trobar la millor escola, la més idònia per a cada nen, la que està més a prop, la que presenta el millor mètode... Sigui per iniciar l’escolarització, per canviar de centre o per iniciar nous estudis sempre és difícil, però malgrat els dubtes, les pors, les indecisions.... caldrà prendre la decisió.

I és ara quan el moment de les preinscripcions està a tocar, el gran moment. Algunes famílies es fixaran en les instal·lacions, altres en el projecte educatiu dels centres, altres es refiaran de l’equip docent, alguns triaran perquè confiaran en el que els hi hagi explicat el germà, la cunyada o a la veïna, segons l’experiència de cadascun. Cadascú té les seves eines per fer la tria, els seus motius i les seves preferències… Però no hi ha dubte que la millor eina per triar és aprofitar les xerrades informatives i les jornades de portes obertes que ofereixen les escoles.

Qui també se suma a aquestes jornades de difusió i coneixença són diverses acadèmies, centres d’estudis no obligatoris, escoles d’idiomes i altres espais de formació que ens ofereixen l’oportunitat de conèixer-les i aprofundir en el procés de formació dels nostres fills i filles.

Malgrat que alguns centres ja han celebrat les seves jornades de portes obertes, aquest mes de març encara hi ha institucions que les ofereixen. A continuació us les recordem:

Espai Educa

Espai Educa és un centre d’acompanyament, tant educatiu com personal, on trobareu un ventall d’oportunitats per a totes les edats i nivells:

  • Idiomes amb professors/es nadius: anglès, francès, alemany, català i castellà.
  • Reforç de llengües i/o ciències
  • Tallers de lectoescriptura 
  • Estratègies d’aprenentatge
  • Assessorament i suport: Psicologia, teràpia familiar, psicopedagogia i logopèdia.

El nostre objectiu és que el vostre aprenentatge sigui significatiu, per aconseguir-ho utilitzem metodologies adaptades a les vostres necessitats i ens coordinem amb l’escola, la família i/o altres serveis externs per aconseguir que la vostra experiència amb nosaltres sigui gratificant.

Espai d’assessorament i suport. Què podeu trobar en el nostre espai de psicologia? Us oferim un acompanyament individual utilitzant tècniques per fomentar el creixement personal i trobar solucions als conflictes emocionals.

Especialitats en:

1.Psicologia Clínica: primera infància (0-6 anys) , adolescents i adults 

2. Teràpia Grupal 

3. Teràpia Familiar 

4. Tractament d’addiccions 

5. Diagnòstics

6.Coordinació amb Servei de Psicopedagogia 

Lingo

Lycée Le Mas Blanc

T.: +33 04 68 04 52 65

Mail: bourg-madame@cneap.fr

Web: www.lycee-mas-blanc.fr

L’institut Le Mas Blanc acull alumnes des de 4e (2n d’ESO) amb els objectius de preparar el diploma d’escolaritat del sistema educatiu francès (DNB) i l’orientació professional. Després de 3e (3r d’ESO), el centre proposa formacions concretes dins d’un sector en plena expansió: el Batxillerat Professional sociosanitari (Bac Pro SAPAT) d’una duració de tres anys a través del qual es pot accedir a diferents oficis relacionats amb els serveis sociosanitaris (entre d’altres, llar d’infants, residències geriàtriques i hospitals); i també el Certificat d’Aptitud Professional SAPVER que treballa dos àmbits: el sociosanitari i la venda.

Gràcies a un acompanyament individualitzat i a un entorn centrat en l’aprenentatge dinàmic dels coneixements, l’alumne podrà guanyar confiança en si mateix, posar en pràctica els coneixements i aconseguir els seus objectius. Tot plegat a través d’una pedagogia per projectes i un bon nombre de setmanes de pràctiques en empresa.

Contacteu-nos per concertar una visita o programar una mini-estada de l’alumne al nostre centre. Durant dos dies podrà experimentar el funcionament del centre.

INSTITUT PERE BORRELL

L’Institut Pere Borrell imparteix estudis obligatoris i post-obligatoris per a l’alumnat de tota la comarca. Som un centre que vetlla per la personalització i individualització de l’aprenentatge i el seguiment dels estudiants. Apostem per ràtios baixes i cada grup reduït d’alumnes compta amb un/a tutor/a individual i els horaris i espais s’organitzen de manera diferenciada per a l’alumnat de cada curs. El pas de primària a secundària es prepara coordinadament amb les escoles de tota la Cerdanya i es proporciona acompanyament a les famílies i a l’alumnat per tal de facilitar l’adaptació al centre i als diferents estudis.

El nostre projecte educatiu inclou activitats i projectes com: pla lector diari, treball globalitzat Humanístic i STEM (Ciències i Tecnologia), sortides i activitats per conèixer i gaudir de la Cerdanya i per promoure la bona convivència, ús educatiu de la tecnologia per millorar la competència digital de l’alumnat, orientació acadèmica i professional a 4t d’ESO per a una millora preparació pel Batxillerat o per a Cicles Formatius.

FUNDACIÓ EDUARD SOLER

Formació Professional DUAL

La Fundació Eduard Soler, ubicada a Ripoll. Imparteix CFGS, formació contínua i ocupacional en Indústria 4.0. Formem els professionals del futur 

La fundació ofereix dos cicles formatius de grau superior en format doble grau:

  1. Robòtica, Automatització i Mecatrònica
  2. Disseny i Programació en Fabricació Avançada

Continuïtat dels estudis amb màster professional en Fabricació Intel·ligent, un programa pioner que posa l’accent en les tecnologies emergents i les pràctiques de la Indústria 4.0. Aquest màster és una oportunitat única per als estudiants interessats en estar a l’avantguarda de la innovació industrial. 

Per aquells interessats a conèixer més, s’organitzen jornades de portes obertes els dies 14 i 21 de Març. 

Informació de contacte:

  • Adreça: Av. Eduard Soler 1, 17500 – Ripoll, Girona
  • Telèfon: +34 972 701 131
  • Correu electrònic: info@fes.cat

La Salle

A La Salle de La Seu d’Urgell impulsem el teu futur professional. Impartim els Cicles Formatius de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i Electromecànica de Vehicles Automòbils, i de Grau Superior d’Administració i Finances, Màrqueting i Publicitat i Automoció.

La Salle destaca per la seva preocupació per a la formació del seu alumnat, i inclou valors tan cercats professionalment com ara la responsabilitat, la solidaritat i el treball en equip. A més, els estudiants tenen l’oportunitat d’adquirir els coneixements d’un ofici d’una manera pràctica utilitzant el taller, l’aula de simulació empresarial o l’estudi de màrqueting i publicitat.

Alhora, l’alumnat també té l’avantatge de participar en projectes educatius com ara l’Erasmus +, Uniraid, Salle challenge o el concurs d’emprenedors, entre altres. Així com, l’ocasió de realitzar pràctiques a empreses líders dels sectors professionals i d’incorporar-se al món laboral a través de la nostra pròpia borsa de feina.

Vine a la jornada de portes obertes del nostre centre el pròxim dissabte 16 de març on podràs conèixer les nostres instal·lacions i els projectes que duem a terme de la mà del nostre equip docent. T’esperem!

Escoles Zer Cerdanya: Bolvir, Ger i Llívia

Escola Santa Cecília – Bolvir

Per saber com treballem podeu consultar la pàgina https://agora.xtec.cat/escsantaceciliabolvir/

Per a més informació cal concertar cita prèvia, truqueu-nos.

T. 972 895 055 o 634 762 321

Escola Santa Coloma: Ger, Isòvol i Meranges

Per conèixer qui som i què fem ho podeu trobar al nostre espai web

agora.xtec.cat/escsantacolomager/

Per a més informació o per demanar cita prèvia podeu trucar al T.  972 894 250 o 634763 989

Escola Jaume I – Llívia

Si voleu saber com treballem consulteu la pàgina

També podeu concertar cita prèvia trucant al T. 972 896 224 o 634 764 750

Llar d’infants El Rovelló

Bellver de Cerdanya – T. 973 511 025       

llardinfants@bellver.org

Per a nosaltres els infants són per si mateixos capaços (d’aprendre, d’encuriosir-se, d’autoregular-se…). En el seu interior tenen tot allò necessari per desenvolupar-se; per això, confiem en ells i els respectem. Creiem que només els cal un adult atent al costat per acompanyar-los emocionalment i per crear un ambient que potenciï aquest desenvolupament. Pretenem, doncs, respectar els diferents ritmes, conservar la seva pròpia identitat i personalitat. Pensem que aquesta és la manera més natural i sana de desenvolupar-se per poder ser adults tranquils, creatius i feliços.

Treballem en AMBIENTS PREPARATS: espais dissenyats en microambients que responen als llenguatges que ells utilitzen, amb els materials a la seva disposició: cuidats estèticament i sensorialment.

La nostra PROGRAMACIÓ està basada en les estacions de l’any, les sortides a l’entorn proper, les celebracions d’aniversari i feste, les experimentacions, el moviment lliure i la psicomotricitat, tot procurant una estreta relació amb les FAMÍLIES.

Les portes obertes se celebraran DISSABTE 13 D’ABRIL de 10 a 13h. Cal reservar cita.

Escola El Puig

Prullans

T. 634 771 423 i 973 510 671

Instagram: @escolaelpuigprullans

Descobreix la nostra escola rural a Prullans, on la metodologia centrada en cada estudiant és la clau. Amb aules petites, cada infant rep atenció personalitzada i desenvolupa tot el seu potencial. Valorem la comunitat i les relacions properes entre mestres, alumnes, famílies i poble. A la nostra escola, cada infant és important i troba suport per créixer acadèmicament i emocionalment. 

Veniu el 6 de març a les portes obertes de 16.30h a 18.30hi experimenteu l’ambient càlid i acollidor de la nostra escola, on cada estudiant és part d’una gran família que aprèn i creix junts!

Si no us va bé el dia, concreteu una visita!

Escola Ridolaina

Montellà del Cadí

T. 973 515 177 – 634 771 334

http://agora.xtec.cat/escolaridolaina/

A l’escola Ridolaina “tenim sempre les portes obertes”, excepte els dimarts que som fora. Qui vulgui venir que ens avisi abans per telèfon.

L’Escola Alfons I

Puigcerdà

Celebrem la jornada de portes obertes el dilluns 4 de març a les 15.00h. 

T. 972 141 026 – 634 768 557

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.