Pànxing Cerdanya

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

El Consell Comarcal presenta la 1a Jornada Energètica a Cerdanya

Cerdanya
1a Jornada Energètica a Cerdanya
1a Jornada Energètica a Cerdanya
El proper divendres 29 de gener de 2021 el Consell Comarcal de la Cerdanya organitza la primera sessió d’energia renovable. ‘Transformem el sol al Pirineu - Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya’.

Aquesta 1a jornada portarà per títol ‘Transformem el sol al Pirineu – Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya’ i es desenvoluparà de forma virtual de les 10:30 hores a les 12:15 hores.

L’esdeveniment estarà dirigit als ens públics, tècnics i tècniques municipals i empreses sensibles amb el medi ambient i la transició energètica, amb l’objectiu d’avançar cap a una transició energètica a través de la sostenibilitat i la resiliència de la comarca. En aquesta línia, la sessió oferirà els coneixements necessaris per poder agilitzar i facilitar la implantació de l’energia fotovoltaica com a nou model energètic. Les persones interessades a participar-hi hauran d’inscriure’s a l’enllaç https://tuit.cat/DVnIL i dos dies abans de l’esdeveniment rebran un correu electrònic amb les claus i les instruccions per accedir a la plataforma.

Programa de la sessió ‘Transformem el sol al Pirineu – Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya’

  • 10:30h – Benvinguda i presentació / Consell Comarcal de la Cerdanya
  • 10:40h – Conceptes generals, marcs jurídics, costos i estalvis / Manel Romero, UNEF Catalunya
  • 11:00h – Situació actual a Catalunya i tràmits / Francesc Vidal, ICAEN
  • 11:00h – El model d’ordenança i el paper dels municipis en la promoció de l’autoconsum fotovoltaic / Toni Campañá, ICAEN
  • 11:30h – Línia d’ajuts en fotovoltaica i comunitats energètiques / Anna Camp, Diputació de Girona
  • 11:40h – Torn obert de preguntes

El projecte compte amb la col·laboració i el suport de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia), l’UNEFCAT —clúster d’empreses fotovoltaiques de Catalunya—, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i la Diputació de Girona. Aquesta serà la primera sessió de la 1a Jornada Energètica a Cerdanya, però s’estan programant altres sessions (la segona està planificada pel mes de febrer) enfocades a altres tipus d’energia (biomassa i geotèrmia) i a altres perfils de públic.

Aquest projecte s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, nascut de la necessitat de generar un diàleg entre totes l’administració pública i els representants de la societat civil per consensuar un nou model energètic català renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible, en línia amb els objectius de la Unió Europea en matèria d’energia.


Si t’ha agradat llegir la notícia El Consell Comarcal presenta la 1a Jornada Energètica a Cerdanya, també et pot interessar El món rural vol prendre decisions de país.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.