Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

8 de març: Dia Internacional de la Dona

Cerdanya
Cartell acte dia dona 2024
L’Associació Dones de Cerdanya va néixer fa vint-i-vuit anys, i es va formar amb uns objectius i unes línies de treball molt clares i molt marcades, alçar la veu per la visualització de les dones de la comarca i alhora obrir els ulls de les mateixes dones que han estat durant tants anys adoctrinades per la cultura masclista i patriarcal.

En aquell moment, a la nostra comarca no hi havia moviments feministes i les administracions  no estaven implicades en aquests temes. La idea inicial era reivindicar el paper de la dona com a motor existencial, en tots els àmbits, cultural, educatiu, econòmic, social, familiar i laboral.

Des d’aleshores hem donat impuls a diversos projectes d’una manera o un altre, però sempre amb el mateix esperit de servei a la gent de la nostra comarca i especialment al col·lectiu de dones.

En el transcurs d’aquests anys, i a poc a poc,  les coses han avançat i les administracions i governs han pres consciència de la necessitat que hi havia de progressar en el camí de la igualtat de gènere i ara com ara existeixen diferents departaments que vetllen pels nostres drets com a dones.

Per tant, molts d’aquells objectius inicials que volíem aconseguir ja han quedat coberts per aquestes entitats públiques que treballen per donar solucions adequades.

Amb això no vull dir que ja no hi hagi feina per fer, malauradament les dones sempre haurem de mantenir la lluita per la igualtat de gènere, ja que és molt difícil conquerir drets i molt fàcil perdre’ls. En aquest camí sempre trobareu a l’Associació Dones de Cerdanya que continuarà estant en peus i a la “guai” de la vulneració dels nostres drets, denunciant, reivindicant, visibilitzant  i lluitant per fer una societat més justa i igualitària.

Vull fer una crida a totes les dones de la comarca perquè col·laborin amb l’Associació i ens ajudin a recuperar el protagonisme que havíem tingut en els nostres inicis. Cal renovar-se i reactivar-se per poder continuar treballant pels nostres interessos.

Per commemorar el Dia de la Dona, l’associació ha organitzat aquest divendres 8 de març a les 21.00 h, el tradicional SOPAR DE GERMANOR DE DONES AL RESTAURANT DEL PARK HOTEL de Puigcerdà. El preu és de 30 € i per assistir-hi heu de recollir els tiquets abans del dia 5 de març als punts de venda habituals, que són: SOLSONA – CONFECCIONS, RÚSTIC CERDANYA i MUSEU CERDÀ.

Associació Dones de Cerdanya

Si t’ha agradat llegir la notícia 8 de març: Dia Internacional de la Dona, també et pot interessar llegir L’Ajuntament de Puigcerdà ajusta el servei de taxi-bus a la realitat de les necessitats del servei per millorar-ne l’eficàcia.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.