Pànxing Cerdanya

21, juliol del 2024

Search
Close this search box.

21, juliol del 2024

Notícies – Cerdanya

Amb l’entrada de juliol arriba la 13a edició Festival de Música Antiga dels Pirineus

Cerdanya
Cartell del Festival de Música Antiga dels Pirineus
Cartell del Festival de Música Antiga dels Pirineus
Com cada estiu, el Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba per quedar-se. Durant quasi dos mesos, diferents pobles del Pirineu acolliran més de 50 concerts en espais emblemàtics com esglésies romàniques o llacs d’alta muntanya. La combinació perfecta de música antiga i patrimoni natural i cultural dels Pirineus.

Avui, 5 de juliol, s’inaugura la 13a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus de la mà d’Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra a la Catedral de la Seu d’Urgell. Interpretaran El Cant de la Sibil·la i la Balada del Somni. Cants místics entre el visible i l’invisible. Un programa que se centra en dues peces molt misterioses provinents de l’edat mitjana que, gràcies a la seva gran bellesa i màgia, han estat cantades al llarg dels segles fins a arribar als nostres dies, tradicionalment la nit de Nadal. El programa destaca dues variants de la Sibil·la: una de Barcelona, escrita el 1415, i una altra de Girona, documentada el 1550 però probablement cantada anteriorment. Reconegudes com a patrimoni mundial, aquestes versions es caracteritzen per incorporar cors polifònics d’una gran bellesa.

Abans del concert inaugural, a les 18:30 h, es podrà realitzar la visita guiada Urgell és nom de dona, on es recorreran espais de la ciutat tot recordant la presència i treball de les dones durant l’època moderna i contemporània. També hi haurà uns breus parlaments de presentació del Festival a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. En aquests discursos intervindran: Il.lm Sr. Joan Barrera, alcalde de la Seu d’Urgell, com a alcalde amfitrió; Il.lm Sr. Oriol Lázaro, alcalde de Campdevànol, en representació dels 40 ajuntaments del Festival; Sr. Edgar Garcia, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals; M.H. Sr. Josep Rull, president del Parlament de Catalunya.

El programa d’Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra es repetirà el dissabte a Puigcerdà, a l’Església de Sant Domènec, i diumenge a Riner, al Santuari del Miracle. En ambdós casos, prèviament també es podran gaudir de les activitats complementàries incloses al preu d’entrada. Dissabte 6 de juliol i diumenge 7 de juliol també es podrà veure actuar Duo Sostenuto amb Música de les Llums a Tragó (Peramola), a l’Església de Santa Llúcia, i a Llarvén (Sort), a l’Església de Santa Coloma. Amb les cordes d’una guitarra i el cant d’una flauta, aquest duo ens convida a descobrir l’excitació musical del segle de les Llums, que fou, sens dubte, el període més extraordinari de canvis conegut a Europa des de l’antiguitat. Als sobresalts polítics s’hi afegeixen nous invents i descobriments, i tots els cercles del pensament, les arts i la vida quotidiana en queden afectats. La música, certament, també va formar part d’aquesta agitació.

Si t’ha agradat llegir; Amb l’entrada de juliol arriba la 13a edició Festival de Música Antiga dels Pirineus, també t’agradarà llegir: Meranges, l’ICAC i el Museu de Llívia s’alien en una proposta conjunta: visita guiada al jaciment de Molleres

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.