Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Bellver de Cerdanya preveu comptar a la tardor amb un centre pioner dedicat al repòs i la rehabilitació de cavalls

Cerdanya
tancat de fusta instal·lat a la finca de Bellver de Cerdanya on s'ubicarà el centre de rehabilitació de cavalls Equí Salut.
La posada en marxa de l'equipament, de titularitat privada, suposa una inversió de 300.000 euros

ACNBellver de Cerdanya acollirà a partir de la pròxima tardor un equipament dedicat al repòs i la rehabilitació de cavalls de competició que estiguin lesionats o pateixin alguna malaltia. Aquest tipus de centre és pioner a la zona, ja que ofereix serveis específics diferenciats als de les hípiques convencionals. D’aquesta manera, es pretén que l’estada dels equins sigui d’uns tres o quatre mesos, període en el qual podran descansar, alliberar l’estrès causat de les competicions en què hagin participat o recuperar-se d’una lesió, entre d’altres. La impulsora d’aquesta iniciativa, de caràcter privat, Olga Ferrer, està acabant de buscar el finançament necessari per tirar endavant el projecte, que suposa una inversió de poc més de 300.000 euros.

El centre, anomenat Equí Salut, es troba en una finca de prop de 30.000 metres quadrats ubicada entre el nucli de Pi i el cap del municipi, Bellver de Cerdanya. La idea és que aquest punt serveixi tant per descansar com per caminar i fer exercicis al riu per activar la circulació, entre d’altres. A més, durant la seva estada, els cavalls estaran alimentats d’herba, ja que la que hi ha en aquesta zona és bona per ells per l’elevada concentració de minerals que té. Ferrer ha explicat que el clima sec de la zona també és òptim per ells, ja que malgrat faci fred no han de patir per la humitat.

La idea és que a l’equipament hi hagi, com a màxim, una vintena de cavalls. Aquests passaran la nit dins unes quadres de fusta, probablement amb una manta a sobre quan les temperatures siguin baixes. L’objectiu és que sempre respirin l’aire del carrer, motiu pel qual no s’escalfaran aquest espai. La responsable d’aquest centre ha destacat la importància que té el temps d’aturada pels equins, sobretot després de competir en proves com ara curses de resistència. Així, ha conclòs assegurant que cal tractar-los com als esportistes d’elit.


Si t’ha agradat llegir la notícia Bellver de Cerdanya preveu comptar a la tardor amb un centre pioner dedicat al repòs i la rehabilitació de cavalls, també et pot interessar Les empreses de distribució alimentària de la Cerdanya i el Ripollès es concentren per reclamar al Govern ajuts directes.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.