Pànxing Cerdanya

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

La calor no pot amb les ganes dels cicloturistes a la VII Alp-Cerdanya Cycle Tour!

Cerdanya
Captura de pantalla 2022-07-25 a les 13.06.10
La marxa cicloturista de la Cerdanya es va desenvolupar amb normalitat malgrat l'excepcional temperatura a què van fer front els ciclistes. La tornada a normalitat post-Covid va permetre un cap de setmana amb molt bon ambient, cordialitat i una ruta amb tots els ingredients per gaudir del territori Alp-Cerdanya Cycle Tour.

Ha estat un cap de setmana de calor excepcional per a tothom, però s’ha notat de manera molt clara en un territori, el de l’Alp-Cerdanya Cycle Tour, on no és normal que el termòmetre arribi a temperatures tan elevades, per sobre de 30 graus . Tot i així, la setena edició de la cicloexperiència dels Pirineus es va desenvolupar amb notable èxit i satisfacció dels seus participants.

La sortida va tenir lloc a les 8 del matí, per als participants del recorregut Endurance, el més llarg (185 km), i cada cinc minuts van anar sortint successivament els participants de la marxa Medial (145 km), la més nombrosa com a col·lectiu, i la Sport (89 km). La marea rosa -aquest any el mallot Inverse commemoratiu era estil maglia rosa del Giro d’Itàlia- van prendre la sortida molt conscienciada de l’extraordinària onada de calor que ens fueteja i la consigna era, sobretot, vetllar per la salut de tots. Sempre ha estat així però aquest any amb més raó: no hi ha inconvenient a canviar de recorregut, per la qual cosa molts participants van optar per baixar un esglaó i en lloc del recorregut llarg, van optar pel mig, i alhora participants que pensaven fer en el mitjà, van passar al curt. La idea era passar un bon diumenge de ciclisme per les carreteres de la Cerdanya i, davant del dubte, l’organització va recomanar triar el recorregut més assequible d’acord amb les condicions de cadascú i la climatologia.

Així doncs, amb una notable i reconeixible senyalització i fins a 6 punts d’avituallament, amb un reforç de líquid especial per combatre la calor. Els ciclistes van disposar entre 6 i 9.30 h, segons la ruta, per arribar a la meta. Gran part del quilometratge és comú als tres recorreguts, amb els corresponents bucles específics per adaptar-se a cada condició, motivació i objectiu personal.

Els primers a completar la ruta Sport van trigar gairebé 2.30 h. En dones va ser una mica més de 2.45 h. En el cas de la Medial, el temps va ser sobre 4.13 h. -mitja hora més per a la primera dona- i l’Endurance va rondar les 5.40 h. sobre la bici -just una hora més la primera dona-.

Com ja és habitual a l’Alp-Cerdanya Cycle Tour, en finalitzar la marxa, els ciclistes van poder recobrar forces amb una deliciosa fideuà i un reconfortant massatge i dutxa. Joaquín Camacho, director de carrera, va destacar en acabar l’esdeveniment que “la calor ha estat un nou repte per a tothom i ha sortit tot genial. Els participants s’han adaptat, nosaltres hem posat els mitjans per fer-lo més suportable i al final hem gaudit d’una edició molt satisfactòria. Els comentaris dels ciclistes ens alegren molt. I com sempre, gràcies a tot l’equip humà i els patrocinadors que ens donen suport. Seguim amb la il·lusió d’obrir la Cerdanya al col·lectiu cicloturista”.

cycle tour

Al web estan disponibles fotografies de l’esdeveniment i el llistat de temps particulars.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.