Pànxing Cerdanya

21, juliol del 2024

Search
Close this search box.

21, juliol del 2024

Notícies – Cerdanya

El Campus de l’Experiència de UIC Barcelona obre una nova secció a Bolvir adreçada a tota la població de La Cerdanya

Cerdanya
Amb la nova secció a Bolvir, la proposta acadèmica de UIC Barcelona s’estén a tota la Cerdanya, comarca “d’història i natura”. El Campus de l’Experiència per a majors de 50 anys de la Universitat Internacional de Catalunya suma actualment 410 alumnes amb seccions fins ara a Barcelona, Penedès, Andorra i Calonge. Els continguts que s’oferiran a Bolvir s’emmarquen en el camp de la història, l’art, la música, la geografia, la filosofia, la ciència, la comunicació, el món actual, i tot amb l’objectiu d’aprofundir en la cultura, la ciència i la societat actuals. L’objectiu principal del Campus de l’Experiència és que els estudiants obtinguin coneixements per participar activament en la societat i segueixin construint l'afectivitat i les relacions socials en aquesta etapa de la vida.

Adreçada a tota la població de la Cerdanya, l’Ajuntament de Bolvir, amb el suport del Consell Comarcal, impulsa l’inici d’una nova secció territorial del Campus de l’Experiència de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), una proposta acadèmica  dirigida a les persones majors de 50 anys. Així s’ha fet públic durant l’acte de signatura del conveni, que ha tingut lloc en aquesta universitat. El rector, Dr. Alfonso Méndiz, ha rebut l’alcalde de Bolvir, Sr. Isidre Chia Trilles i el 1r tinent d’alcalde, el Sr. Àngel Maurell Bonet.

El Campus de l’Experiència és un programa de UIC Barcelona que té per objectiu la formació acadèmica i la millora de la qualitat de vida de les persones de més de 50 anys. Aquest programa, iniciat el 2019 a Barcelona, posteriorment s’ha anat completant amb seccions territorials al Penedès, Andorra, i Calonge i Sant Antoni. Ara, se n’hi suma una de nova, al municipi de Bolvir, a la comarca de la Cerdanya.

Situada als Pirineus Catalans, la Cerdanya es defineix com “una comarca d’història i natura”. Amb aquest pla d’estudis, la Universitat i les administracions públiques de Bolvir i la Cerdanya busquen oferir a la població sènior de la zona una oferta acadèmica que fomenti l’interès per nous àmbits del coneixement, tal com ha explicat l’alcalde i president del Consell Comarcal Isidre Chia durant la visita. L’objectiu és aconseguir que les persones grans es desenvolupin en l’àmbit personal i s’adaptin a l’entorn social en aquesta etapa de la vida.

La formació constarà inicialment d’un mòdul introductori que tindrà lloc del 10 d’octubre al 14 de novembre. Aquesta introducció al Campus de l’Experiència es dirigeix a totes les persones que desitgin conèixer de prop i iniciar-se en les activitats del Campus de l’Experiència. Aquest mòdul no és imprescindible per poder matricular-se en el Programa Sènior Universitari en Cultura Ciència i Societat, de tres anys de durada, en el qual s’agrupen assignatures de diferents àrees temàtiques, el primer curs del qual començarà el 28 de novembre i conclourà el 9 de juny de 2025.

Els continguts que s’oferiran a Bolvir s’emmarquen en el camp de la història, la filosofia, la filologia i la comunicació, la microbiologia, tot amb l’objectiu d’aprofundir en la cultura, la ciència i la societat actuals. Les classes seran de 15.30 a 16.30 i de 17.00 a 18.00, tots els dijous. A més, s’organitzaran sortides culturals, tallers optatius, viatges i fins a una universitat d’estiu per a majors.

La metodologia durant el curs es basa en la participació dinàmica i participativa, amb diferents treballs en equip per a fomentar la recerca grupal, l’activitat i la millora de qualitat de vida. No hi ha exàmens. Els professors iniciaran les seves assignatures amb dues classes presencials i impartiran les següents sessions de forma virtual en la seu de l’Ajuntament de Bolvir. Els alumnes que hagin cursat satisfactòriament els dos cursos rebran el títol (no oficial) de Diplomat en el Programa Sènior Universitari en Cultura, Ciència i Societat de UIC Barcelona (Secció Bolvir-Cerdanya).

La presentació del projecte tindrà lloc el dia 19 de setembre, de 16.00 a 17.30 h al saló d’actes de l’Ajuntament de Bolvir, que serà la seu de l’activitat docent de la nova secció.

Sobre el Campus de l’Experiència

El Campus de l’Experiència d’UIC Barcelona és un projecte de formació acadèmica adreçat a persones de més de cinquanta anys. Els alumnes sèniors estudien diferents assignatures a l’àmbit de la història, l’art, la filosofia, la literatura o la ciència, a través d’un aprenentatge continu i el treball de recerca en grup. L’objectiu d’aquesta formació és que els estudiants obtinguin coneixements per participar activament en la societat i beneficiar-se’n, a més de cultivar la dimensió relacional i continuar construint l’afectivitat en aquesta etapa de la vida. Aquest programa ofereix als alumnes sèniors seguir actius i millorar la seva qualitat de vida, cercant la realització personal de la gent gran i la seva correcta adaptació a un entorn que està, en canvi, constant. El Campus de l’Experiència va començar fa només cinc anys i ja té 410 alumnes repartits entre les diferents seccions: Barcelona, ​​Calonge, Penedès i Andorra. Aquest any s’ha convertit a la primera universitat catalana i la segona a l’àmbit espanyol a realitzar les primeres mobilitats Erasmus+ amb alumnes sènior. És membre de la European Federation of Older Students at Universities (EFOS).

Sobre UIC Barcelona

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) va néixer el 1997 amb l’objectiu d’oferir una formació universitària de qualitat i promoure la investigació per servir la societat. Lligada al món empresarial i amb un marcat caràcter internacional, UIC Barcelona acull avui uns 9.000 alumnes. Impartim setze graus, una trentena de dobles titulacions internacionals i una àmplia oferta de màsters, postgraus i cursos de formació contínua, als dos campus que tenim, ubicats a Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Oferim atenció a mida, enfocament integral cap a cada alumne, connexió professional constant i innovació en els mètodes de docència i investigació. Estem connectats amb la societat i les empreses a través de setze càtedres i cinc aules d’empresa, cinc instituts de recerca i tres clíniques universitàries.

Per a més informació:

Jaume Figa Vaello
T. +34 932 541 800 ext. 4289
jaumefv@uic.es

Si t’ha agradat llegir: El Campus de l’Experiència de UIC Barcelona obre una nova secció a Bolvir adreçada a tota la població de La Cerdanya, també et pot agradar: https://www.panxing.net/noticies/es-presenta-26a-edicio-universitat-destiu-ramon-llull-17-propostes-formatives/

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.