Pànxing Cerdanya

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

La Cerdanya tria la Feixa per al mecenatge públic i privat

Cerdanya
refugi
Un projecte de millora en la sostenibilitat del refugi optarà als 4.000 euros del programa d'aportacions

Els consells comarcals de la Cerdanya i l’Alt Urgell, amb els de la resta de l’Alt Pirineu i l’Aran, han seleccionat els sis projectes que formaran part de la segona edició de la campanya de micromecenatge pública i privada del programa “Matchfunding Arrela’t a l’Alt Pirineu i l’Aran”.

Es tracta de sis projectes que tenen com a objectiu aportar noves iniciatives empresarials o millores ja existents que, de retruc, permeten a veïns de les valls assentar-se al territori a partir de l’activitat econòmica.

Els sis projectes seleccionats són: de la Cerdanya, “Refugi de la Feixa, Pla de millora per la sostenibilitat”; de l’Alt Urgell, “Cultivat bolets per conrear futur”; del Pallars Jussà, “Consolidació de la xarxa de senders per a la pràctica de la BTT”; de l’Alta Ribagorça, “Huma Slow Broths”; del Pallars Sobirà, “Espai d’encontre comunitari Copsant”, i de la Vall d’Aran, “Husta Skis”.

A partir del dia 18 d’octubre i fins al 21 de desembre els projectes podran rebre finançament privat a través de la plataforma Goteo.org. Una vegada hagin aconseguit la inversió privada, les administracions locals aportaran la seva part del capital públic. L’aportació pública serà de 24.000 euros, 4.000 per a cada un dels projectes.

El del Refugi de la Feixa planteja la millora de les instal·lacions i els serveis per tal de fer un pas de qualitat pel que fa a la sostenibilitat de l’equipament, un dels més visitats a la Cerdanya en la ruta forestal entre Guils, Ger i Meranges.

Pel què fa al projecte de l’Alt Urgell, es tracta de la creació d’un cultiu de miceli de manera sostenible en hivernacles per a l’obtenció de bolets a Organyà gràcies a l’energia solar i a l’aigua de la font Bordonera. A partir del cultiu de bolets es vol contribuir al repoblament de les zones rurals, al foment de l’alimentació saludable, ecològica i de proximitat, a crear llocs de feina per a persones sordes signants i a divulgar la riquesa del món rural, segons ha explicar el Consell Comarcal.

El projecte “Matchufunfing Arrela’t a l’Alt Pirineu i l’Aran” és una iniciativa que té com a repte donar suport a projectes emprenadors que tinguin un retorn social al territori amb l’objectiu de sumar esforços i activar noves fòrmules de teixit socioeconòmic al territori, tal com han exposat els seus responsables.

En l’última edició, el programa va subvencionar a la Cerdanya un projecte per difondre i posar en valor el cultiu de les patates ecològiques d’una explotació històrica de la vall. La Trumferia de Cerdanya acosta el turisme a la realitat agrícola local.

Font: Regió 7

Si t’ha agradat llegir la notícia La Cerdanya tria la Feixa per al mecenatge públic i privat, també et pot interessar llegir Ferrocarrils posa a la venda els forfets de temporada de les estacions de muntanya per a l’hivern 2022 – 2023.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.