Pànxing Cerdanya

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

Cinquanta minuts més per al trajecte Puigcerdà-Barcelona

Cerdanya
Imatge d'arxiu. Diversos viatgers a punt de pujar a l'autocar que cobreix el servei alternatiu de tren de l'R3 entre Puigcerdà i la Collada de Toses  (Foto: ACN).
Pla general de diversos viatgers a punt de pujar a l’autocar que cobreix el servei alternatiu de tren de l’R3 entre Puigcerdà i Ripoll i que els recull a l’estació de la capital cerdana. Imatge del 15 de maig de 2020 (Horitzontal).

Cinquanta minuts més per al trajecte Puigcerdà-Barcelona. Aquest és l’increment de temps que preveu l’Ajuntament de Puigcerdà per fer aquest trajecte en tren entre la capital catalana i la cerdana. El 22 de juny comença a posar-se en servei el transport alternatiu per carretera a causa de les obres del Túnel de Toses de la línia de rodalies R-3.

Del 22 de juny de 2020 i fins el 7 de febrer de 2021 ADIF, titular de la infraestructura ferroviària de la línia R3, portarà a terme les obres de millora del Túnel de Toses.

Aquest treballs, imprescindibles per a una correcta explotació del servei ferroviari, comportaran un tall en la circulació de trens entre La Tor de Querol i Ribes de Freser.

Aquesta actuació té com a objectiu millorar el revestiment actual d’aquest túnel i també s’actuarà en la millora del drenatge longitudinal en ambdós costats de la via. D’aquesta manera es garantirà l’estabilitat, durabilitat, disponibilitat i seguretat, reduint les necessitats de manteniment i minimitzant la probabilitat d’incidències amb afectació al servei. A més, s’eliminarà la Limitació Temporal de Velocitat existent actualment.

Servei alternatiu de bus

Per tal de pal·liar els perjudicis als usuaris de la línia, s’implantarà un servei substitutori de bus que comunicarà les poblacions afectades pel tall.

Igualment el servei alternatiu de bus comportarà canvis en la ubicació d’algunes de les parades. A Alp el bus s’agafarà davant l’Oficina d’Informació i Turisme, a La Molina a la carretera, a peu d’escala i a Planoles a la cruïlla de la nacional 260. A la resta de municipis afectats, inclòs Puigcerdà, la parada del Bus estarà a les estacions de tren habituals.

El trajecte en tren es mantindrà entre Ribes de Freser i l’Hospitalet de Llobregat.

Així mateix, el transport per carretera comportarà un increment del temps de viatge d’uns 50 minuts. Actualment el trajecte amb tren de Puigcerdà a l’Hospitalet es feia en 3 hores i 13 minuts. El temps a invertir en aquest trajecte serà, en endavant, de 4 hores i 3 minuts.

Altres articles

Si t’ha interessat llegir Cinquanta minuts més per al trajecte Puigcerdà-Barcelona també et pot interessar llegir La Cerdanya es quedarà sense tren 7 mesos.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.