Pànxing Cerdanya

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Comencen les obres al Museu Cerdà de Puigcerdà

Cerdanya
museu
Les millores al museu es financen amb una aportació de 100.000 € de la Diputació de Girona, una subvenció dels fons europeus FEDER i també amb recursos del mateix Ajuntament de Puigcerdà.

Ja han començat les obres d’adequació de la Sala 6 del Museu Cerdà de Puigcerdà, dedicada a la història dels convents medievals al municipi i a explicar com era la vida en el convent de clausura en què actualment s’ubica el museu.

Fins al mes de març s’estarà treballant al taller en la producció dels continguts expositius (gràfics, audiovisuals i materials interactius) i també en la fabricació i subministrament del material museogràfic.

A l’abril començarà la instal·lació i el muntatge in situ, i la nova sala es podrà visitar a partir de finals de maig.

Un museu renovat

D’aquesta manera, el Museu Cerdà disposarà d’una nova planta acabada de la col·lecció permanent. A la planta baixa ja es pot visitar l’espai dedicat a la casa i la família cerdana, i està en procés la sala sobre la història de Puigcerdà.

El pressupost d’adequació de la sala dedicada als convents és de 141.000 € i els treballs van a càrrec de Grop Exposicions i Museografia. A banda cal sumar-hi la redacció del projecte de museïtzació, que es va encarregar a Stoa Propostes Culturals i Turístiques.

museu
Imatge d’una de les col·leccions permanents del Museu Cerdà – cerdanya.org

Aquesta inversió es finança amb una aportació de 100.000 € de la Diputació de Girona, una subvenció dels fons europeus FEDER i també amb recursos del mateix Ajuntament de Puigcerdà.

Si t’ha agradat llegir la notícia Comencen les obres al Museu Cerdà de Puigcerdà, també et pot interessar llegir Una família d’agricultors de Cerdanya farà divulgació sobre el cultiu de trumfes i oferirà tastar-les a la mateixa finca.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.