Pànxing Cerdanya

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

Coneix les esglésies de la Cerdanya

Cerdanya
Porta-Talló

Podrem visitar vuit esglésies repartides en dos itineraris guiats de la mà d’un especialista en el patrimoni pirinenc.

Les Claus de les Esglésies de la Cerdanya, és un projecte endegat per Turisme de Cerdanya  que ens permet conèixer els interiors més espectaculars de les esglésies de la nostra comarca.

Ens proposen 2 itineraris, on podrem visitar quatre esglésies en cada un d’ells, acompanyats d’una guia especialista en el patrimoni del Pirineu.

En el recorregut de la Solana podràs conèixer les esglésies de Santa Maria d’All i Santa Maria de Quadres. També gaudirem de Santa Cecília de Bolvir i Sant Climent de Talltorta.

D’altra banda, en el recorregut de l’Obaga, visitarem les esglésies de Santa Maria de Talló i Sant Julià de Pedra. També podrem visitar Sant Joan Baptista de Riu de Cerdanya i Sant Pere d’Alp.

Al web de la iniciativa hi trobarem un formulari en forma de calendari on ens podrem apuntar a les visites guiades.

Condicions de les visites

Les visites comencen sempre a les onze del matí. El punt de trobada per a la ruta de la Solana s’ubica a l’església de Santa Maria d’All. Pel que fa a la ruta de l’Obaga, la sortida és de Santa Maria de Talló, al costat de Bellver de Cerdanya. Aquesta última ruta no està aconsellada per persones amb mobilitat reduïda, ja que l’accés a Sant Julià de Pedra és complicat. El recorregut de la visita es farà amb cotxes particulars.

Les visites es faran sempre i quan hi hagi un mínim de cinc persones majors de vuit anys inscrites. Si no es compleix aquesta xifra, la visita s’anul·larà i s’avisarà a les persones ja inscrites.

El preu de la visita és de dotze euros pels majors de vuit anys, que es pagaran en efectiu a la guia abans de començar la visita. Els menors de vuit anys gaudiran de la ruta gratuïtament.

Seguretat contra la Covid-19

L’ús de la mascareta és obligatori durant tota la visita, així com mantenir en tot moment la distància de seguretat amb la resta de persones del grup que no convisquin juntes.

Cal seguir sempre les indicacions de la guia, sobretot en entrar i sortir dels edificis. No podem tocar cap element de l’església, especialment bancs i portes: si cal, les obrirà la guia. En cas que fos necessari, hi haurà a disposició dels visitants gel hidroalcohòlic que proporcionarà la responsable del guiatge.

El compliment de les normes vigents pel que fa a l’ocupació dels vehicles serà responsabilitat dels usuaris.

Les rutes es poden veure modificades a criteri de la guia, per oficis religiosos o imprevistos.

Si t’ha agradat llegir la notícia Coneix les esglésies de la Cerdanya, també et pot interessar l’agenda d’activitats de la revista Pànxing Tot Cerdanya 348.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.