Pànxing Cerdanya

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Consells psicològics per la cura de la gent gran

Cerdanya
Happy older man feeling relieved after talking to supporting middle aged wife. Smiling elder male patient communicating with nurse. Female medical worker showing professional care and understanding.

En conseqüència de la  situació extraordinària que estem patint a causa de la Covid-19 pot crear angoixes en tots aquells que l’estem patint. Per això són tan importants els consells psicològics dels professionals.

Hi ha col·lectius però que necessiten una atenció especial. La gent gran és un d’aquests col·lectius  que cal cuidar, especialment en aquests moments. La Fundació Hospital de Puigcerdà ha creat una sèrie de consells psicològics per la cura de la gent gran.

Com a resultat de l’experiència que tenen els professionals de la Fundació Hospital de Puigcerdà, han elaborat uns consells psicològics per la cura de gent gran que tenim a càrrec nostre.

INFORMA BREUMENT i BÉ

Evita parlar del tema de forma permanent, és millor donar un missatge de cura i mantenir una actitud reconfortant amb els que t’envolten. Evita escampar rumors i informació sense contrastar. Comparteix només la informació important i procura no fer-ho en calent.

ACOMPANYA

Acompanya’ls emocionalment, demana com es troben, què senten, identifica algun comportament que no sigui habitual en ells. Aquesta situació pot provocar malestar emocional i pot ser que no ho sàpiguen comunicar verbalment. Transmet calma i conversa amb ells per compartir la situació actual. Actua de forma tranquil·la, ja que el teu comportament diu més que les teves paraules. 

SI TENS PERSONES INGRESSADES A UNA RESIDÈNCIA

Vetlla perquè la persona estigui ben informada del que passa i sàpiga el motiu de l’absència de visites. Truca-la o posa’t en contacte amb ella de forma regular amb els mitjans que tinguis a l’abast i que el centre et permeti. No sentis que l’abandones, sinó que te’n fas càrrec de la millor manera possible en aquests moments difícils. Des de la Residència de Puigcerdà es realitzen videotrucades amb els residents en hores concertades.

SI TENS PERSONES AMB DEMÈNCIA A CASA:

Marca una rutina diària, amb un horari molt clar per llevar-se, fer els àpats i els hàbits d’higiene. Realitza alguna activitat amb ells d’activació física segons les seves possibilitats, marca els exercicis i fes-li de model. També realitza exercicis de memòria amb ells durant el dia. Demana informació al teu centre de referència si et fa falta. Des de la Residència de Puigcerdà et podem oferir exercicis per fer a casa.

En aquest enllaç podeu veure consells per atendre a la mainada.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.