Pànxing Cerdanya

14, abril del 2024

Search
Close this search box.

14, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

El Grup de Recerca de Cerdanya i el Museu de Llívia creen el Cicle de Flora Cerdana

Cerdanya
flora_cerdana_head
Des del mes de març s’han realitzat dues sortides mensuals, que es convoquen en funció de com avança el temps, ja que cada espècie té el seu moment de floració.

Cicle de Flora Cerdana

Des de fa anys, el Grup de Recerca de Cerdanya ha organitzat sortides florals, com també, conferències, congressos i exposicions sobre la flora pirinenca i cerdana, un patrimoni que és força genuí a la comarca, per les seves peculiaritats geogràfiques, geològiques i climàtiques.

Enguany el Grup de Recerca de Cerdanya i el Museu de Llívia, coorganitzen el nou Cicle de Flora Cerdana, una activitat que està vigent des del passat mes de març, quan surt la primera flora de primavera, fins al juliol, quan aquesta comença a decaure a causa de les altes temperatures estivals.

Aquest cicle, com a novetat, incorpora les dues institucions en un projecte, i alhora, crea un cicle complet de xerrades, sortides i també tallers d’etnobotànica. L’objectiu és l’apropament de públics diversos a la flora cerdana, un patrimoni natural modest, però de gran rellevància.

Una funció que va en consonància amb l’activitat que ha realitzat el GRC durant els últims 10 anys, i que ara el Museu de Llívia s’hi incorpora, degut a la seva vinculació també amb la flora i el paisatge pirinenc, ja que l’antiga farmàcia Esteva de Llívia, una de les icones del Museu, treballava en bona part, amb productes vegetals que s’extreien de les pròpies muntanyes cerdanes. El Museu compartirà aquest programa de coneixement de la flora al seu programa d’activitats, enriquint-lo i potenciant-lo, per apropar més aquest coneixement autòcton a la ciutadania.

Museu municipal de Llívia

Activitats

Des del mes de març s’han realitzat dues sortides mensuals, que es convoquen en funció de com avança el temps, ja que cada espècie té el seu moment de floració.

El passat dissabte 1 de maig, l’activitat consistia a visitar la zona de la Feixa de Guils, on es va anar a veure l’Anemone vernalis, la Primula integrifolia i la Gentiana verna. També, passar-se pel Pla d’Anyella per veure la Daphne Cenorum, la Gentiana Verna, la Gentiana Acaulis i la Viola Rupestris.

Per aquest motiu, l’hora de sortida va ser establerta a les 8:30 del matí del pàrquing del museu cerdà, amb l’obligatorietat de portar cotxe propi, ja que hi havien desplaçaments.

Pels qui no hagin pogut assistir a la sortida, que no pateixin perquè hi haurà una més durant aquest mes de maig, dues més al juny, i finalment una al juliol, i s’aniran convocant segons el temps.

Conferència Enric Quílez

D’altra banda, el proper dissabte 8 de maig, Enric Quílez impartirà al Museu de Llívia la conferència La flora de primavera de la Cerdanya, a les 19:00 hores. Una altra conferència de flora es realitzarà el 19 de juny, coincidint amb les II Jornades de Fauna de Cerdanya, les quals es van haver de posposar l’any passat amb motiu de la pandèmia.

Tallers

Finalment, el cicle conclourà al juliol amb la realització de dos tallers d’etnobotànica pirinenca. Per a més informació i per fer un seguiment del Cicle, podeu informar-vos a la web del Museu de Llívia www.llivia.org o seguir-nos a les xarxes socials @museudellivia, o a la web del Grup de Recerca de Cerdanya www.recercacerdanya.org.

Cartell Cicle de Flora Cerdana
Cartell Cicle de Flora Cerdana

Si t’ha agradat llegir la notícia El Grup de Recerca de Cerdanya i el Museu de Llívia creen el Cicle de Flora Cerdana, també et pot interessar L’Àrea d’esports de Puigcerdà s’uneix a Strava.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.