Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Un curs més de “L’escola balla”

Cerdanya
3808

El projecte “L’ESCOLA BALLA”, únic a Catalunya, s’ha dut a terme aquest curs escolar 2021/2022, gràcies a la col·laboració i treball conjunt entre el Consell Esportiu de la Cerdanya i l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Cerdanya.

El suport econòmic de l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, ha permès poder oferir un major nombre d’hores i un treball més intens i extens dels tallers, els quals estan immersos en l’horari escolar i adaptats a cada escola, qui escull el grup d’edat que participarà en aquests.

Des del Consell Comarcal de la Cerdanya i del Consell Esportiu apostem per aquests tallers perquè creiem que la formació dels nens i nenes en les danses tradicionals i del Pirineu suposa un treball corporal tan individual com en parella o grup, creant un conjunt harmònic a partir de la individualitat; permet aprendre a escoltar, escoltar el silenci, escoltar-se un mateix, escoltar a l’altre i escoltar al grup des del respecte i l’observació; percebre la pulsació de la música i d’associar-hi un moviment.

La dansa, com cap altre art, permet utilitzar l’espai com a mitjà de creació, de desenvolupament del nen i la nena i de la comunicació sensitiva, poder expressar-se a partir del moviment, descobrir el cos i prendre consciència del control de cadascuna de les seves parts.

El projecte implica el coneixement de la música tradicional i els seus instruments, les danses i ofereix als nens i nenes poder descobrir un patrimoni ric i immaterial.

Comunicat de premsa – Consell Comarcal de Cerdanya

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.