Pànxing Cerdanya

22, abril del 2024

Search
Close this search box.

22, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Demanen més mobilitat entre l’Alta i Baixa Cerdanya

Cerdanya
Carrer Major de Puigcerdà on es veuen botigues obertes i gent passejant amb mascareta (Foto: ACN).
Pla obert del carrer Major de Puigcerdà on es veuen botigues obertes i gent passejant amb mascareta. Imatge del 12 de maig de 2020 (Horitzontal).

Demanen més mobilitat entre l’Alta i Baixa Cerdanya. L’alcalde de Puigcerdà aposta per recuperar els fluxos a la frontera, encara que calgui establir un límit de distància

Diversos alcaldes de l’Alt Pirineu i Aran, a més del president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, s’han mostrat a favor de permetre la mobilitat entre regions sanitàries que estiguin en el mateix punt del procés de desescalada. L’objectiu és facilitar el “tornar poc a poc a la normalitat” i “reactivar l’economia”. A més, consideren que aquest replantejament cal fer-lo ara que més àmbits territorials han avançat a la fase 1. Admeten, això sí, que cal insistir que no es pot “abaixar la guàrdia” i que cal aplicar “seny i responsabilitat”. A més, el primer edil de Puigcerdà, Albert Piñeira, també aposta per recuperar la mobilitat cap a les localitats situades a l’altra banda de la frontera, encara que sigui establint-ne una franja territorial concreta.
Mobilitat entre Alta Cerdanya i Baixa Cerdanya

Piñeira creu que cal obrir un debat sobre la mobilitat entre les regions sanitàries que estan a la fase 1 de desescalada. Així, tot i que deixa clar que la “preservació de la salut” ha de continuar tenint prioritat. En aquesta etapa cal també, diu, “anar recuperant i reactivant mica en mica l’activitat econòmica” amb “seny i responsabilitat”. Així, explica que a l’Alt Pirineu i Aran hi viu només un 1% de la població de Catalunya, tot i ocupar una cinquena part del territori català. A més, la mesura permetria a la població cerdana accedir a “serveis bàsics” que no hi són a la comarca.

Pel que fa als fluxos de mobilitat a la frontera, l’alcalde de Puigcerdà destaca que a l’igual que fins ara els desplaçaments per anar a treballar o per accedir a l’Hospital de Cerdanya amb finalitats mèdiques s’han pogut fer, cal anar recuperant els “intercanvis de molts tipus” que hi ha entre totes dues bandes. En aquest sentit, aposta per establir un límit de distància on aquests siguin possibles. Considera que cal ser “capaços de donar respostes diferents” segons l’evolució que vagi tenint la pandèmia.

ACN Puigcerdà
Altres articles
Si t’ha agradat llegir la notícia Demanen més mobilitat entre l’Alta i Baixa Cerdanya, potser també t’interessa aquesta informació La Cerdanya recuperarà el tren el 25 de maig.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.