Pànxing Cerdanya

22, abril del 2024

Search
Close this search box.

22, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Des de l’Hospital de Cerdanya ens responen sobre la pandèmia de la Covid-19

Cerdanya
802fa27b5f5d7be24ba20ce3bdfd429c.jpg
Parlem amb la Cristina Ferrer, responsable de Comunicació de l'Hospital de Cerdanya.

Com es viu el coronavirus des de l’hospital de Puigcerdà?
La pandèmia de COVID-19 ens ha obligat a duplicar esforços, a reorganitzar equips i circuits de treball absolutament a tots els equips de l’Hospital: des dels assistencials, sobretot a urgències, fins als de suport administratiu, serveis generals, neteja, etc. S’han hagut d’habilitar habitacions per aïllament, per aconseguir fins a 44 llits d’hospitalització a on poder tractar possibles casos. S’han desprogramat proves i visites no urgents, algunes de les quals s’han substituït per tele-consultes… Tothom ha suspès vacances i permisos i tots els equips estan donant al màxim per fer front a la crisi.
 
Com veieu a les persones que arriben al centre per ser atesos ja bé sigui per simptomatologia de la Covid-19 com per altres patologies?
En general, la gent fa cas de les instruccions de confinament. La primera línia l’atenen, molt bé, els números d’emergències i els equips d’Atenció Primària de la Fundació Hospital de Puigcerdà i això fa que a les urgències de l’Hospital de Cerdanya hi arribin, sobretot, els casos que requereixen el tipus d’atenció hospitalària que oferim. En alguns casos, si el pacient empitjora o arriba greu, se’l pot derivar als circuits d’hospitals de referència esta-blerts tant a la banda sud com a França.
 
La vostra feina ha canviat des que va començar la pandèmia?
Ha canviat en quantitat i en alguns aspectes pràctics. Per exemple, com que s’han creat dobles circuïts i zones d’aïllament, l’atenció de proximitat als malalts s’ha de fer en condicions de seguretat molt estrictes i s’han de seguir i actualitzar constantment els protocols que ens donen les autoritats sanitàries. O el personal d’admissions, ha vist com li baixa l’atenció presencial a persones amb patologies corrents -sobretot des que es van prohibir les visites, per seguretat- però en canvi tenen molta més feina a reprogramar visites i proves a trucar els pacients per avisar-los. Tothom segueix fent la seva feina, però amb més intensitat i incorporant els canvis necessaris
 
Com esteu vivint a l’hospital aquesta situació tots els que hi treballeu, metges, infermeres, personal de neteja, administratius, etc.?
La gent que treballa a l’Hospital està fent un sobreesforç gegantí amb un ànim molt bo. Són grans professionals; tothom s’ha adaptat a les noves condicions de treball i mira de facilitar les coses. En un hospital petit com és el nostre, el personal és potser l’actiu més important i en aquesta crisi ho demostren cada dia.
 
Què sentiu quan parlen de vosaltres com a “herois i heroïnes” i què us semblen aquests homenatges que es donen a totes les ciutats i pobles a les 8 del vespre?
És molt emotiu que la gent vulgui expressar el seu agraïment als professionals de la salut en un moment de crisi sense precedent com l’actual. Als assistencials, als científics que busquen la vacuna, als serveis de suport tècnic… Però aquí no hi ha herois o, en tot cas, ho hem de ser tots; també els ciutadans que no trenquen els confinaments, que es queden a casa, que miren de no col·lapsar els serveis sanitaris i que prenen paciència quan els diem que una visita o una prova s’haurà d’ajornar. Vèncer aquesta pandèmia és cosa de tots.
 
Teniu material suficient per atendre les urgències que us arriben en les millors condicions possibles?
La manca de material ha estat un problema a causa de l’escala i la velocitat de propagació de la pandèmia però també en això anem tenint ajuda. De les autoritats sanitàries, donacions… Hem de destacar que en tant que hospital binacional, les autoritats sanitàries de l’Agence Régionale de Santé Occitanie i els administradors dels centres de referència francesos han estat de gran ajuda, també en aquest aspecte.
 
Des de Pànxing volem agrair a totes les persones dels serveis sanitaris que lluiten cada dia de manera activa per pal·liar els efectes del coronavirus i cuidar als nostres malalts. Estarem eternament agraïts amb el sector.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.