Pànxing Cerdanya

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Deures en vacances: és recomanable?

Cerdanya
Deures-estiu
Young little asian girl reading and writing book in the park, asia kid homework and study in the summer, child relax with drawing on notebook in vacation, education and development concept.

Per Consumer-eroski.com / AMIC


Aprendre va més enllà d’obrir un llibre, prendre anotacions en una aula o fer un examen. Per això, la Unesco anima a pares i a professors a considerar també l’educació informal. Ens hem de preguntar doncs si és recomanable manar deures en vacances.

S’ha de motivar el més possible als nens perquè juguin i participin en activitats d’aprenentatge entretingudes que els augmenti la seva motivació per aprendre. I més si estan de vacances. Els quaderns d’estiu resumeixen els continguts de cada assignatura i intenten fer-ho de manera més lleugera que els llibres de text; no obstant això, molts alumnes ho veuen com “més del mateix”.

Per això podem comptar amb Internet, una eina amb milers d’idees que resulten més atractives que els típics deures. Quines? Per exemple: materials online que permeten redactar un quadern d’estiu, escriure històries, així com altres experiències que a l’hivern, per falta de temps, no es duen a terme. Després del confinament a casa, les activitats haurien de tenir lloc a l’aire lliure: a la muntanya, al carrer, a la platja o en un parc. I sempre en companyia de més nens perquè, relacionant-se amb altres, és com més i millor aprenen, tot i amb distàncies i mascaretes. I si aquest any hem renunciat al campament d’estiu, la millor solució és establir xarxes d’adults, altres familiars o pares d’amics, si nosaltres treballem, perquè surtin el màxim temps possible de casa.

Si t’ha agradat llegir l’article Deures en vacances: és recomanable?, et pot interessar llegir Vacances d’estiu post confinament per als nens.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.