El CG Puigcerdà conquista el seu sisè títol de lliga

Cerdanya
cg-puig-campions

L’equip de la Vila ha culminat de manera excel·lent una temporada atípica marcada per la pandèmia.

El CG Puigcerdà conquista el seu sisè títol de lliga, dotze anys més tard que el darrer, després de guanyar el segon partit de la final de la lliga de forma ajustada per 4-6, sense necessitat de disputar el tercer matx de desempat.

Els de la Cerdanya van saber patir i guanyar un partit que va tenir fases de domini d’un i de l’altre equip. El porter Riku Tornqvist #72 va ser dels homes més destacats de l’equip, fent aturades providencials en moments clau del partit. Les superioritats van ser determinants en la consecució dels gols. 6 de les 10 dianes van arribar en power play. Un gol sense porter al final, quan el Txuri jugava a la desesperada, va sentenciar un partit d’infart que per fortuna va acabar bé pels groc i negres, aconseguint un títol anhelat molts anys després del darrer.

Un partit frenètic

El primer període començava amb un gol dels locals en superioritat neutralitzat per una bona jugada de Juraj Prokop #21 que amb molta calma esquivava al porter Serna i anotava l’empat. Uns minuts més tard era el Puigcerdà qui s’avançava després d’un power play que Ramon Morer #17, com sempre ben col·locat, aprofitava el rebot del porter per avançar els de Puigcerdà. Seguidament, però, Lasuen empatava pels bascos aprofitant una imprecisió defensiva, també en superioritat.

El segon temps s’iniciava igual que havia transcorregut el primer. El Puigcerdà aprofitava un power play per marcar, gol atorgat a Morer però anotat en pròpia porta pels jugadors bascos. No obstant però, pocs minuts després, una gran jugada acabava amb un bon gol que empatava el partit, obra de Juan Muñoz. El Puigcerdà aconseguia marxar al segon descans un punt per sobre els de Donosti gràcies a un gol de Prokop, que aprofitava una bona jugada col·lectiva de l’equip.

El tercer període, el Puigcerdà el començava amb un altre gol de Morer en power play. Però el Txuri no es rendia i aconseguia escurçar diferències passat l’equador del període, però semblava que se li acabava l’energia per seguir assetjant la porteria ceretana. Tot i uns minuts de patiment, un gol d’Ander Arraras en empty net (sense el porter) rematava el partit a pocs instants del final.

Pablo Muñoz, en un dels atacs del club puigcerdanenc / Fernando Martín

Un títol marcat per la pandèmia

El títol de lliga culmina una temporada que s’ha hagut d’acabar mig any més tard que quan s’hauria d’haver jugat. Tot i que els dos finalistes han variat les seves plantilles, s’han vist dos partits força entretinguts per l’espectador amb altes dosis d’emoció.

Els dos entrenadors del CG Puigcerdà, Barnola i Hilario, formaven part de l’equip que va aixecar la darrera lliga, com a capità i assistent. A més es dóna la curiositat que són els primers entrenadors fets a la casa que aconsegueixen el màxim títol estatal en joc pel club.

Malgrat les recomanacions institucionals, un grup d’aficionats es va reunir al voltant de l’estàtua que presideix la rotonda d’entrada a Puigcerdà. Està prevista una celebració continguda i adient als moments que estem vivint.

El CG Puigcerdà femení s’estrena amb golejada inclosa

D’altra banda l’equip femení va fer el seu debut a la lliga Iberdrola de forma brillant guanyant clarament a Granada Grizzlies per 11 a 1.  Amb une destacades Bridgett O’Hare #8, autora de 5 gols i Judit Pareja #64, de 3, les altres golejadores van ser Ainhoa Merino #50, Gabriela Barangé #72 i Paula Giménez #26 amb un cada una. L’equip va rendir molt bé en conjunt i cal destacar el debut amb l’equip de les dues joves jugadores de pedrera, Paula Giménez Pereiro i Tanit Pena Vidal #7, que van deixar molt bones sensacions.

L’equip puigcerdanès es va veure més rodat i conjuntat que les granadines. Aquestes, que pràcticament no havien tocat gel, van fer un partit clarament de menys a més. Després d’un inici de partit fluix en el tercer període van aconseguir posar en dificultats a les locals. Menció especial per la portera granadina Lucía Delgado que va rebre 69 llançaments a porteria durant el partit.

Bridget O’hare, encertadíssima, va ser autora de cinc gols

Ara l’equip groc i negre descansarà la setmana vinent, després de l’anul·lació dels partits a la Comunitat de Madrid, i rebrà al Milenio Logronyo la següent.

Si t’ha agradat llegir El CG Puigcerdà conquista el seu sisè títol de lliga, també et pont interessar tota l’agenda esportiva que trobaràs al Pànxing Tot Cerdanya de setembre.