Pànxing Cerdanya

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Notícies – Cerdanya

El comerç i la restauració de la Cerdanya poden sol·licitar els ajuts a partir d’avui

Cerdanya
Pla obert on es veuen diverses persones passejant pel carrer Major de Puigcerdà

El tràmit es podrà fer a partir de les nou del matí i les ajudes oscil·len entre els 1.500 i els 10.000 euros

Font: ACN


El comerç i la restauració de la Cerdanya poden sol·licitar els ajuts a partir d’avui. Aquests subsidis de la Generalitat estan pensats per pal·liar els efectes del confinament perimetral del 22 de desembre. Es poden demanar a partir d’aquest dijous 14 de gener a les nou del matí, segons ha informat el Departament d’Empresa.

El DOGC ha publicat aquest dimecres la convocatòria dels ajuts i a partir de les nou del matí d’avui es podran començar a tramitar. Seran de 10.000 euros per a allotjaments turístics i de 7.500 euros per a explotadores d’habitatges d’ús turístic i establiments i activitats d’interès turístic. Pel que fa a agències de viatges i de muntanya serà de 1.500 euros. Per a la restauració, seran de 3.000 euros i 1.500 pels comerços i serveis assimilats. Concretament, els beneficiaris poden ser guies turístics i de muntanya; hotels, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural; agències de viatge, empreses explotadores d’habitatges d’ús turístics, congressos i turisme de reunions. També hi poden accedir escoles d’esquí, activitats que es desenvolupen en parcs de natura, l’ecoturisme, el cicloturisme i el senderisme, entre d’altres.

A la línia d’ajuts per a restauració, comerç i serveis assimilats, s’hi podran acollir autònoms i pimes del sector de la restauració. En són exemples bars, restaurants i cafeteries, inclosos els que estan situats en establiments col·lectius, com poden ser centres comercials o mercats municipals. També hi tenen accés el comerç al detall i serveis assimilats, que tinguin almenys un establiment operatiu en un municipi de la Cerdanya.

Es consideren serveis assimilats tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques. També ho són serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueries i salons d’estètica i bellesa, i serveis de menjar a domicili.

Quantitats diferents en funció del sector

Els ajuts consistiran en un aportació per beneficiari, que serà de 1.500 euros en el cas dels comerços i serveis assimilats, i de 3.000 euros per a bars, restaurants i cafeteries.

Els establiments de restauració, comerços o serveis que ja es van acollir a les línies d’ajut del Consorci de Comerç, Artesania i Moda per fer front als afectes de la pandèmia i els professionals i empreses del turisme beneficiats per la línia oberta al novembre no hauran de fer cap tràmit ja que rebran directament els diners.

Si has trobat interessant la notícia El comerç i la restauració de la Cerdanya poden sol·licitar els ajuts a partir d’avui, també et pot interessar Llívia reprèn el curs escolar estrenant escola.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.