Pànxing Cerdanya

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

El Consell Comarcal de la Cerdanya estudia el transport públic de la comarca

Cerdanya
Pla obert on es veuen cotxes circulant per la carretera N-260 a Cerdanya

Font: Consell Comarcal de la Cerdanya – ACN


A través d’una enquesta de participació ciutadana es pretén conèixer la demanda actual de transport públic a la comarca i poder adequar així la freqüència en les línies existents o la possible necessitat de creació de noves rutes

El Consell Comarcal de la Cerdanya estudia el transport públic de la comarca per carretera, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és analitzar el transport a la demanda a la comarca, procurar que tots els municipis tinguin un servei de transport públic adequat a la seva demanda real i un accés, mitjançant transport públic, als seus CAP o centres sanitaris de referència.

Per a la realització d’aquest estudi és necessària l’opinió i les peticions de millora de la ciutadania i de les empreses cerdanes. Així, es podrà adequar més el transport públic als ciutadans.

El Consell Comarcal deixa a disposició de la ciutadania una enquesta de mobilitat per, així, fer un recull de totes les peticions per tal de millorar el transport per carretera a la Cerdanya. Podeu descarregar el formulari clicant sobre aquest enllaç. Es pot retornar l’enquesta omplerta al correu: economiacircular@cerdanya.orgTeniu temps per participar fins al 4 de desembre de 2020.

La mobilitat de la comarca

La Cerdanya compta amb un total de 17 línies de transport públic per carretera, 11 d’elles a la demanda a la comarca de la Cerdanya. Aquestes línies uneixen diferents municipis entre si, amb la seva capital Puigcerdà i amb Barcelona, el Berguedà, l’Alt Urgell i Andorra. En l’àmbit ferroviari, Rodalies de Catalunya disposa de la línia R3 amb 6 expedicions fins a Puigcerdà i 4+5 fins a la Tor de Querol.

El major nombre de desplaçaments en dia feiner es produeixen dins de la mateixa comarca. Suposa un total de 108.365 viatges al dia, que correspon al 93% del total. A nivell intercomarcal es realitzen 8.303 desplaçaments en feiner entre la Cerdanya i les comarques veïnes. Destaquen les relacions amb l’Alt Urgell, i tot seguit, amb el Barcelonès.

Per altra banda, el mes de setembre de 2020 es va signar un Conveni entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consell Comarcal de la Cerdanya per un import de 114.277 euros. Aquest acord va destinat a la gestió de la mobilitat en transport públic en determinats àmbits amb baixa demanda. Tanmateix, ha de servir per atendre necessitats específiques en la comarca de la Cerdanya. En concret, el conveni empara la prestació dels serveis de transport de 6 recorreguts lineals, 4 de radials i serveis a la demanda.

Si t’ha agradat llegir El Consell Comarcal de la Cerdanya estudia el transport públic de la comarca, també et pot interessar El 5G arribarà a la Cerdanya per Alp.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.