Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

El PROCICAT recomana a la població de la Cerdanya que es quedi a casa

Cerdanya
foto_3698903

Font: acn.cat


El PROCICAT va aprovar aquest dimecres noves mesures restrictives per a la Cerdanya, davant l’augment del risc de rebrot a la comarca, que està per sobre de 2.000.

El PROCICAT recomana a la població de la Cerdanya que es quedi a casa i que només es surti per anar a treballar si no es pot fer teletreball. També per assistir a centres o serveis sanitaris, anar a escola i fer activitats de lleure infantil, incloses les extraescolars. L’aforament a bars i restaurants es limita al 50%, de la mateixa manera que l’assistència a actes religiosos. D’altra banda, les activitats culturals es mantenen amb un aforament del 70% de la capacitat, però les esportives no podran superar el 50%. Són mesures a aplicar durant els propers 15 dies.

El pla de protecció també recomana no sortir de casa si no és per assistir i tenir cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables. També contempla desplaçar-se a entitats financeres i d’assegurances i d’altres serveis, així com accedir als establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes i matèries primeres o també per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs.

En establiments d’hostaleria i restauració el consum s’ha de fer sempre en taula. En l’interior l’aforament es limita al 50% i s’ha de garantir una distància mínima entre taules d’1,5 metres. A les terrasses es limita la capacitat d’ocupació de l’espai al 50% també i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules. L’horari de tancament serà a la una de la matinada com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les dotze. En hotels, l’aforament dels espais comuns es limita al 50%.
Mesures extra

El consistori de la capital cerdana ja va impulsar mesures extraordinàries la setmana passada per fer front a l’actual situació sanitària. Una d’elles va ser clausurar temporalment els parcs infantils i les instal·lacions esportives públiques a l’aire lliure.

El Procicat recomana a la població de la Cerdanya que es quedi a casa
Un dels parcs infantils que s’han precintat a Puigcerdà per impedir-hi l’accés – ACN

 

Tanmateix, ja havien demanat també que es restringís l’aforament de les terrasses a la meitat. També havien proposat a les entitats municipals que reduïssin els actes públics, on també s’havia disminuït l’aforament.

Si has trobat interessant la notícia El PROCICAT recomana a la població de la Cerdanya que es quedi a casa, també et pot interessar Les mascaretes en temps de coronavirus: cuida’t i cuida el medi ambient.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.