Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta una nova edició del 78 RPM a Puigcerdà

Cerdanya
Captura
El programa consisteix en quatre activitats repartides en quatre mesos que es duran a terme a la Sala Pilar Prim a les 7 de la tarda i que tenen la música i la cultura com a nexe d’unió.

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta una nova edició del cicle 78 RPM per fomentar la música a les biblioteques. La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà és un dels equipaments participants. El cicle ofereix diferents activitats, com ara música en clau femenina, poemes musicats, música d’arrel tradicional o música i cinema que és la primera proposta del cicle a Puigcerdà.

El programa consisteix en quatre activitats, una per mes, que es duran a terme a la Sala Pilar Prim a les 7 de la tarda i que tenen la música com a nexe d’unió. La primera serà el pròxim dijous 8 de febrer i anirà a càrrec del periodista Albert Beorlegui, es dedicarà a la relació entre música i cinema. El mes de març Mariona Escoda, cantant i guanyadora d’“Eufòria”, ens parlarà sobre el paper de les dones al món de la música. El cantautor Cesk Freixes i l’escriptor Roc Casagran participaran en l’activitat del mes d’abril al voltant de la relació entre música i poesia. Tancarà el cicle el músic pirinenc Arnau Obiols ens acostarà a la música d’arrel tradicional.

78 revolucions per minut

L’objectiu de 78RPM és garantir que la música, independentment del format, tingui un lloc als equipaments que no són estrictament musicals i facilitar que aquestes expressions artístiques arribin a persones que no consumeixen música de manera habitual.

El projecte va néixer després de detectar un descens continuat de la demanda de CD a les diferents biblioteques a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris. Per això, es va iniciar un replantejament de les àrees de música partint de la idea que la presència de la música a les biblioteques no pot anar lligada a la vigència d’un format concret.  

Novament i per continuar garantint que la música, independentment del format, tingui un lloc als equipaments, el projecte aposta per tres línies de treball: els fons (amb una anàlisi de les col·leccions, per fer visibles els artistes locals o emergents, tot apostant per la convivència dels suports), els espais (amb el foment de zones d’escolta ben equipades i sales per a activitats de caràcter formatiu i pedagògic) i la creació d’una xarxa d’activitats en biblioteques d’arreu de les comarques gironines, tenint en compte els talents locals i la descoberta de nous estils musicals. 

Ajuntament de Puigcerdà

Biblioteca Comtat de Cerdanya

Si t’ha agradat llegir El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta una nova edició del 78 RPM a Puigcerdà, també et pot interessar llegir La convocatòria Leader 2023 rep 37 sol·licituds d’ajuts entre la Cerdanya i l’Alt Urgell.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.