Pànxing Cerdanya

22, abril del 2024

Search
Close this search box.

22, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

El Síndic recomana restablir el tren entre Ripoll i Puigcerdà

Cerdanya
Estació de tren de Puigcerdà en una imatge d'arxiu (Foto: IST).

El Síndic de Greuges recomana restablir el tren entre Ripoll i Puigcerdà després que el passat 6 d’abril quedés suspès el servei.

El Síndic de Greuges recomana que es restableixi el servei ferroviari de la línia R3 entre Ripoll i Puigcerdà. El defensor ha iniciat una actuació d’ofici per analitzar l’actuació de les administracions públiques en relació amb la suspensió d’aquest servei ferroviari.
S’ha adreçat al Departament de Territori i Sostenibilitat (Direcció General de Transports i Mobilitat) i al Ministeri de Foment (Administrador de Infraestructuras Ferroviaria, ADIF). Aquesta línia presta servei entre l’Hospitalet de Llobregat i Ripoll, però des del 6 d’abril s’ha suspès el tram fins a Puigcerdà. En substitució del servei ferroviari s’ha implementat un servei alternatiu per carretera amb tres expedicions per sentit. El Síndic ha rebut una quarantena de queixes.

Una plataforma de persones usuàries de la línia R3 ha mostrat la seva preocupació per aquesta suspensió del servei. Temen que això pugui ser un avanç d’un futur desmantellament d’aquest ram ferroviari. En aquest sentit, el Síndic ha rebut una quarantena de queixes.

A aquestes preocupacions cal sumar-hi mancances en la informació a les persones usuàries, especialment a les estacions afectades per la suspensió.

Segons el Síndic, la garantia del dret a la mobilitat sostenible i segura i a la lliure circulació exigeix el restabliment immediat del servei ferroviari entre Ripoll i Puigcerdà. A més, recorda que en aplicació de l’article 48 de l’Estatut, els poders públics han de promoure polítiques de transport i de comunicació, basades en criteris de sostenibilitat, que fomentin la utilització del transport públic i la millora de la mobilitat i garanteixin l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.

A més, subratlla que la comarca de la Cerdanya es troba en una fase més avançada del procés de desescalada, la qual cosa justifica encara més el restabliment del servei ordinari de ferrocarril actualment operat per carretera.

ACN Barcelona
Altres articles
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia El Síndic recomana restablir el tren entre Ripoll i Puigcerdà potser també t’interessa Welcome Summer Cerdanya, una iniciativa per reactivar el turisme o L’activitat comercial i cultural arrenca a Puigcerdà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.