Pànxing Cerdanya

24, abril del 2024

Search
Close this search box.

24, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Els cerdans sortim a la muntanya

Cerdanya
Els cerdans sortim a la muntanya (Foto: M.S.).|Pedalant per l'entorn de Puigcerdà aquest cap de setmana (Foto: Panxing cerdanya).|Fent esport entre Puigcerdà i Age (Foto: Pànxing Cerdanya).

Amb l’entrada a la fase 0 del desconfinament, es veia a venir: els cerdans ens hem bolcat a fer esport. Ciclisme, córrer o fins i tot esquiar, entre les activitats que s’han vist aquest cap de setmana.

ciclisme-puigcerda-hospital
Pedalant per l’entorn de Puigcerdà aquest cap de setmana (Foto: Panxing Cerdanya).

Els cerdans sortim a la muntanya. Molts ciclistes, corredors i gent de passeig en el primer cap de setmana en què s’ha permès als adults sortir al carrer. Després de setmanes de confinament a casa per culpa del coronavirus, era d’esperar que ho féssim amb ganes. Arreu de Catalunya, i aprofitant el bon temps, molta la gent ha sortit a fer esport entre les sis i les deu del matí. També entre les 8 de la vesprada i les 11 de la nit.

Als municipis amb muntanya es podien veure des de primera hora molts ciclistes i corredors pels camins. I en municipis amb alta muntanya, com el cas d’Alp, també s’hi han vist esquiadors.

El cas de Puigcerdà

A Puigcerdà, per exemple, s’han vist molts ciclistes o corredors al sector de Vilallobent, una part del terme municipal que s’enfila fins als 2.000 m si se segueix el sender GR11. Al vespre, en canvi, els entorns del llac o el camí dels Enamorats han estat els espais que han seduït més ceretans per passejar. No hi han faltat els qui volien córrer o pedalar en un entorn més urbà que no pas el que ofereix Age o Vilallobent. El mateix Ajuntament de Puigcerdà va fer difusió divendres 1 de maig d’un plànol del terme municipal per informar als veïns dels límits territorials on practicar esport.

Torna la temporada d’esquí de muntanya a Alp

Dissabte van ser vistos de nou els esquiadors, que han aprofitat les cotes més altes i cara nord per tornar a foquejar. Els sectors més alts de Torrent Negre (La Molina) i Coma Oriola (Masella) encara ofereixen aquests dies un mantell de neu més o menys uniforme. Tots ells eren veïns empadronats i residents a Alp.

Esports amb precaucions

Com altres esports de risc, l’esquí de muntanya o la bicicleta de muntanya es por practicar de nou des del 2 de maig. Es recomana als seus practicants que extremin les precaucions per evitar en el possible els accidents i els rescats.

Els qui vulguin practicar esquí de muntanya, però, han d’estar empadronats i residir en el terme municipal del lloc on practiquin l’esquí de primavera. I l’aproximació fins a la neu s’ha de fer caminant. No es permet l’ús de cap mena de vehicle de motor.

Això sí, els seus practicants han d’extremar les precaucions, per evitar tant com sigui possible els accidents i els rescats, i forçosament han d’estar empadronats i residir en el terme municipal del lloc on practiquin l’esquí de primavera.

ciclista-correr-running-age-puigcerda
Fent esport entre Puigcerdà i Age (Foto: Pànxing Cerdanya).

Si t’ha interessat aquesta notícia Els cerdans sortim a la muntanya potser també t’interessa La desescalada divideix la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.