Pànxing Cerdanya

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Notícies – Cerdanya

Empresaris de la Cerdanya demanen que s’ampliï la mobilitat

Cerdanya
Pla obert on es veu gent passejant aquest divendres al carrer Major de Puigcerdà

Font: ACN


L’associació assegura que la pràctica d’esports a l’aire lliure i de neu són compatibles amb les mesures anticovid

Empresaris de la Cerdanya demanen que s’ampliï la mobilitat amb “mesures quirúrgiques” amb l’objectiu de facilitar la reactivació econòmica de la comarca. L’entitat assegura que la pràctica d’esports a l’aire lliure i de neu són compatibles amb les mesures dictades per frenar la propagació la covid-19. Tanmateix, però, lamenta que la mobilitat limitada a municipis fa que no sigui rendible per ara obrir les estacions d’esquí alpí i de fons que hi ha la comarca. Per tot això, ha presentat un Pla Director, redactat juntament amb les administracions locals i agents del territori, per ajudar a garantir la Cerdanya com a destinació segura.

Empresariat Cerdanya, juntament amb les administracions locals, la Fundació Hospital de Puigcerdà, l’Hospital de la Cerdanya, les estacions d’esquí alpí i nòrdic i els Mossos d’Esquadra, ha redactat el ‘Pla Director: La Cerdanya hivern segur’. Els objectius que persegueix aquest pla són descongestionar les estructures sanitàries de la comarca durant la temprada d’hivern. També volen mantenir l’activitat econòmica i l’equilibri social i garantir la Cerdanya com a destinació segura i com a Terra d’Acollida.

Entre altres, el Pla Director proposa realitzar tests massius al sector turístic i comercial. Proposen que es facin a l’inici i final de la temporada d’hivern i abans d’acabar les vacances de carnaval. A més, inclou que els hotels han de disposar d’habitacions reservades per aïllar possibles casos positius de coronavirus. Tanmateix, en el cas que hi hagi un pacient positiu entre grups visitants i grups escolars menors de 16 anys, aquest i els seus contactes directes hauran de retornar al seu lloc d’origen.

Les instal·lacions estan preparades
El pla preveu que aquest hivern hi haurà una “disminució important” del flux de trànsit a la comarca. Així, demana que es minimitzin al màxim els possibles tancaments a la comarca, en especial el Túnel del Cadí, el seu accés més important.

Per tot plegat, Empresariat Cerdanya assegura que “tots els actors de la Cerdanya estan preparats i que les estacions podrien estar obertes”. També lamenta però, que les dificultats per moure’s pel territori fan que l’obertura de les estacions no sigui rendible.

Per altra banda, l’associació afirma que altres mesures, com són el toc de queda, l’aforament a la restauració i allotjament i als comerços, són “mesures de sentit comú perfectament compatibles amb la pràctica de l’esquí i les activitats a l’aire lliure”.

Si t’ha agradat llegir la notícia Empresaris de la Cerdanya demanen que s’ampliï la mobilitat, també et pot interessar Puigcerdà destinarà 400.000€ en ajudes a empreses i autònoms.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.