Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

Entrevista al director de Les Angles, Jérôme Meunier

Cerdanya
les-angles-1

Ja tenim la temporada d’hivern aquí! La llarga espera ha culminat i és qüestió de temps i bona meteorologia que puguem gaudir dels esports i activitats de neu que tant ens agraden

La situació sanitària està lluny de ser la desitjada, però l’optimisme i les ganes de tornar a gaudir de la neu són el més important. Per saber què ens espera al costat francès de la frontera, li hem fet una entrevista al director de Les Angles, Jérôme Meunier, perquè ens expliqui les novetats que hi trobarem, i no en són poques. Cordeu-vos bé el cinturó que comença la baixada!

Tot a punt per a la nova temporada

Quines novetats ens oferirà Les Angles aquesta temporada?

La novetat més important per a aquesta temporada és el trineu sobre monorail Lou Bac Mountain. Si tot va bé i la meteorologia ens ho permet la inauguració coincidirà amb l’obertura de l’estació. Es tracta d’una activitat lúdica pensada per a tothom, esquiadors, no esquiadors, famílies i joves. Tindrà un recorregut de més de dos quilòmetres i mig, amb un desnivell de vuit-cents metres. En podrem gaudir tant de dia com de nit, ja que el recorregut estarà il·luminat. A més a més, com a novetat d’enguany, els esquiadors i esquiadores que comprin els forfets a través de la nostra pàgina web, es beneficiaran dels preus de la temporada passada. Aquesta oferta, però, no està disponible per la compra del forfet de temporada o la targeta Privilege.

 

“Estem fent un manteniment exhaustiu a les pistes i remuntadors” – Les Angles

 

Com prepareu l’estació de cara la nova temporada?

Doncs amb molta il·lusió! Estem instal·lant nous canons de neu de baix consum energètic, millorant les instal·lacions, planificant al detall el servei d’autobusos interns de l’estació i sobretot fent un manteniment exhaustiu a les pistes i remuntadors. Gràcies a les nevades de tardor hem pogut refredar el terreny i preparar-lo per la primera capa de neu.

Ha sigut bona la temporada d’estiu?

Ha sigut una de les millors temporades d’estiu que recordem, amb una ocupació que ha fregat el cent per cent. Suposem que l’efecte de la covid ha repercutit molt a l’hora de decidir-se pel destí de vacances. Pels comentaris que ens han fet arribar els turistes que ens han visitat, el fet de venir aquí i estar a l’aire lliure, rodejats de natura i sobretot pel fet de no haver-hi tanta massificació de gent, els ha fet decidir per la muntanya.

Optimisme per vèncer la incertesa

Estem travessant moments durs. Com us va afectar la pandèmia la temporada passada?

Podem dir que, en el pitjor dels casos, vam tancar l’estació un mes abans del final de temporada, tal com l’entenem en any normal. Malgrat això, les pèrdues econòmiques han sigut considerables. Una de les raons d’aquest fet és que no vam poder obrir per Setmana Santa, unes vacances molt importants pel sector. Això no obstant, vam poder fer una bastant bona temporada.

 

“Aquesta temporada que ha de venir anirà bé a tothom” – Les Angles

 

I aquest any, quina previsió teniu al respecte?

Esperem que no afecti les estacions d’esquí. El que ens preocupa més és arribar a una situació de confinament o de tancament de fronteres. És una realitat que si s’acabés produint, les pèrdues tant per les estacions com pels comerços i allotjaments serien molt importants i dramàtiques. Això no obstant, estem confiats que aquesta temporada que ha de venir anirà bé a tothom i els esquiadors podran gaudir de la neu.

Estació a prova de Covid

Quines mesures de seguretat adoptareu respecte a la pandèmia?

Es prendran totes les mesures necessàries perquè els esquiadors i visitants de la nostra estació se sentin còmodes i per proporcionar-los un entorn segur. Es limitarà, per exemple, el nombre de persones que podran fer ús simultani del telecabina i telecadira, per respectar al màxim la distància de seguretat. Som conscients que això pot augmentar el temps d’espera per accedir als remuntadors, però hem de tenir molt clar que aquestes mesures les prenem pensant en la seguretat de tots. Respecte a aquest tema, aplicarem les directrius que ens han fet arribar des de l’organisme Domaines Skiables de France. Dit això, hem de recordar el fet que els esports d’hivern i de muntanya es duen a terme a l’aire lliure, i això ens tranquil·litza a nosaltres i als nostres clients.

 

“Hem de recordar el fet que els esports d’hivern i de muntanya es duen a terme a l’aire lliure, i això ens tranquil·litza” – Les Angles

 

Una clientela molt variada de fet. Quines altres activitats esportives oferiu a més a més de l’esquí?

Més enllà de l’esquí tenim diversos senders on practicar raquetes de neu i esquí nòrdic per tots els nivells, com el camí del Lac de Balcere, de 5 quilòmetres. En ell s’hi explica la història de la neu i és ideal per recórrer amb nens. També hi trobarem activitats com el snake gliss, trineus estirats per gossos, el parc d’animals, etc.

I també una oferta per a després d’esquiar envejable.

Per a nosaltres és molt important l’après esquí. És per això que vam lluitar moltíssim per poder portar a terme el projecte del spa Angléo. També es va renovar, per exemple, la pista de bitlles i el mur d’escalada interior. Aquestes ofertes fan que els turistes sempre trobin quelcom que els agrada.

 

Entrevista al director de Les Angles, Jérôme Meunier
“Per a nosaltres és molt important l’après esquí” – Les Angles
Què ens depara el futur?

Com veus el futur de l’esquí a la Cerdanya francesa?

Som molt optimistes. És veritat que hi ha una evolució climàtica important i és per això que les estacions intentem adaptar-nos-hi amb nous sistemes d’innivació i creant ofertes diferents i alternatives a l’esquí. A Les Angles tenim la sort de tenir un clima fred, per això ens diuen la “petita Sibèria”. També som conscients, però, dels canvis que van arribant i fem tot el possible per adaptar-nos. Tenim clar que sense l’esquí els pobles de la Cerdanya i el Capcir no ho passaran bé. És per això que lluitem cada dia per oferir un bon producte als esquiadors.

Si t’ha agradat llegir l’Entrevista al director de Les Angles, Jérôme Meunier, també et pot interessar l’Entrevista a la directora comercial i de màrqueting de Masella, Maite Martí.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.