Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

Es presenta la 26a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull amb 17 propostes formatives

Cerdanya
Universitat d'Estiu Ramon Llull 2024
La conferència inaugural serà a càrrec de Laura Fa i Marta Pontnou. L'edició d'enguany, que anirà del 15 al 19 de juliol, apostarà per cursos, tallers, jornades professionals i un summit tecnològic.

Ahir, a la Sala Pilar Prim de la Biblioteca Comtat de Cerdanya, es va presentar la 26a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull, organitzada per l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) en coordinació amb la Universitat Ramon Llull i l’Ajuntament de Puigcerdà.

L’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió; la regidora d’Educació, Roser Respecte; la presidenta de l’AUCer, M. Àngels Terrones i la vicepresidenta de Formació de l’AUCer, Anna Parés, van presentar el contingut d’una edició que oferirà prop d’una vintena d’activitats formatives, entre cursos, tallers i jornades professionals.

Pel que fa a les activitats paral·leles, obertes a tothom, la conferència inaugural (15 de juliol, 20.15 h, al Museu Cerdà) se centrarà en la pressió estètica de les dones, anirà a càrrec de Laura Fa (periodista) i Marta Pontnou (assessora d’imatge i escriptora) i comptarà amb la col·laboració de la Coral Capella de Santa Maria de Puigcerdà.

El dimarts 16 de juliol es farà novament la Nit dels Estels al Niu de l’Àliga i el dimecres 17 a les 22 h la Nit d’Arts ens portarà al Parc Schierbeck l’espectacle de dansa contemporània “Femme”, a càrrec de la Companyia Dansart.

Finalment, divendres 19 de juliol, es clourà la setmana universitària amb una conferència de la meteoròloga Mònica Usart dedicada al canvi climàtic.

ELS CURSOS

A la presentació s’ha avançat que la setmana universitària ja arriba amb un “bon ritme d’inscripcions” i que l’oferta d’enguany presenta “un equilibri entre temes d’interès general de la població i aquelles qüestions professionals més necessàries a la Cerdanya”.

Puigcerdà esdevindrà novament el campus universitari estival dels Pirineus amb una graella formativa que combina propostes ben consolidades amb novetats. I, entre aquestes segones, enguany hi ha el curs ‘Com crear vídeos amb el mòbil com un pro i compartir el teu missatge amb el món’ o el curs d’Escriptura Creativa, avalat per la reconeguda Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. L’apartat de cursos presenta set opcions més centrades en temàtiques com el mindfulness, la figura de Sant Ignasi de Loiola, la música de Handel, la gestió dels conflictes, l’educació corporal, l’horticultura o la contractació pública.

ELS TALLERS

Quant als tallers, enguany estan enfocats a quatre temes de la vida quotidiana, amb sessions de poca durada i un enfocament molt pràctic.

Destaca com a novetat ‘Constel·lacions familiars. Les noves relacions de parella’, on la psicòloga Sara Rodríguez ens ajudarà a obtenir una visió diferent sobre les noves relacions de parella, des de la mirada i la metodologia de les Constel·lacions Familiars de Bert Hellinger.

També hi haurà les propostes ‘Cuina saludable i creativa’, a càrrec de l’assessor culinari Jordi Tomàs; ‘El món de la cervesa, els seus plans perfectes i l’Oktoberfest’, de la mà de Toni Cot, llicenciat en Enologia per la Universitat de Bordeus i ‘Educació financera per a no financers’, on els economistes Xavier Alcázar i Toni Cot ens ensenyaran a gestionar qüestions com despeses quotidianes, impostos o herències.

JORNADES PROFESSIONALS

Un tercer eix de la setmana universitària seran les jornades professionals. Aquestes tindran una durada de 8 hores i seran encapçalades per la XXII Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica, organitzada pel Col·legi de Metges de Catalunya (COMBC) i que clourà un any més el programa.

Igualment, se celebrarà la V Jornada d’Estiu de la Professió Farmacèutica (organitzada pel Col·legi de Farmacèutics de Girona) i la X Jornada de Desenvolupament Rural, enguany dedicada a la Llei dels Espais Agraris i les eines de conservació i protecció dels sòls agraris, a més de l’esdeveniment Digital Entertainment 2024, centrat en l’aplicació de les tecnologies avançades a l’oci digital.

Les inscripcions ja es poden fer des del web www.aucer.org, on es pot trobar tota la informació. En passades edicions s’ha arribat als 400 inscrits i més de 2.000 assistents a les activitats obertes.

Àrea de Comunicació de l’Ajuntament de Puigcerdà

Tel. 972 88 06 50

Si t’ha agradat llegir; Es presenta la 26a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull amb 17 propostes formatives, també t’agradarà llegir: Gran èxit a l’Operació Zero Residus de l’1 de juny, amb més de 170 kg de residus recollits

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.