Pànxing Cerdanya

4, març del 2024

Search
Close this search box.

4, març del 2024

Notícies – Cerdanya

Finalitza la novena edició del Cicle “Joves Investigadors”

Cerdanya
ffe144b59c409587b4c9211fb31afdfe.jpg

L’energia solar, la relació entre les matemàtiques i la literatura i la fauna autòctona del Pirineu, han sigut els temes protagonistes de l’edició d’enguany

La darrera setmana del mes de juliol d’enguany, ha acollit com ve essent tradicional, el Cicle ‘Joves Investigadors’, on els autors d’alguns treballs de recerca de Batxillerat de l’Institut Pere Borrell exposen els seus projectes. El Cicle es realitza amb el suport del Grup de Recerca de Cerdanya.

El cicle es va iniciar dilluns, dia 27, amb en Joan Bertran, qui va exposar el seu treball titulat “Els animals del Pirineu”. Inicialment realitzat en francès, va ser traduït també al català. La conferència constà d’una selecció de la fauna més característica del Pirineu, amb les seves corresponents fitxes, així com d’una explicació sobre com fer recomptes d’espècies, com el cérvol o el gall fer.

El segon treball, el dimarts dia 28, el va exposar l’Albert Vendrell, amb el títol: “Estudi i comparació d’una instal·lació d’energia solar envers una instal·lació convencional a la Cerdanya”. Segons els càlculs realitzats, una instal·lació d’energia solar té un cost similar al d’una convencional.

Albert Vendrell durant la conferència/Francesc Esteban

Finalment, va cloure el cicle, el dimecres dia 29, l’Adrià Puerta. Amb el treball titulat “Matemàtiques i Literatura: secrets que no s’expliquen”, es varen explorar les connexions existents entre les matemàtiques i la literatura. Tanmateix, es van descriure algunes novel·les que tenen com a temàtica principal les matemàtiques.

Adrià Puerta durant la seva presentació/Gael Piguillem

Així doncs, finalitza la novena edició del cicle “Joves Investigadors” amb una assistència de 61 persones. La durada mitjana de les xerrades va ser d’uns 30 minuts.

Si t’ha agradat llegir Finalitza la novena edició del cicle “Joves Investigadors”, també et pot interessar Xerrades online sobre eficiència energètica i energies renovables.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.