Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

La Fundació Cerdanya Cinema i el Cerdanya Film Festival, presents al Marché du Film del Festival de Cinema de Cannes

Cerdanya
Foto-2
L'acció s'ha centrat a promoure el CFF i les activitats d'indústria i creació en l'ecosistema audiovisual global i incentivar els vincles del sector.

L’audiovisual del Pirineu ha estat present en la 77a edició del Festival de Cannes, que se celebra del 14 al 25 de maig. Enguany, el Cerdanya Film Festival i la Fundació Cerdanya Cinema han estat presents al prestigiós certamen i al Marché du Film, amb l’objectiu de continuar posicionant el Cerdanya Film Festival com un dels grans festivals de cinema del país i obrir vies de col·laboració amb el mercat audiovisual transfronterer i europeu. Alex Martín Fusté, codirectora del festival, ha estat l’encarregada d’assistir a les reunions d’una agenda molt carregada d’activitat. Durant els dies que s’hi ha estat present, s’ha pogut assistir a les activitats d’indústria, juntament amb Unifrance, l’lnstitut Francès o Catalan Films, la marca d’internacionalització de l’audiovisual català de l’lnstitut Català de les Empreses Culturals (ICEC), qui ha facilitat espais perquè la nostra entitat pogués mantenir trobades amb els agents internacionals.

Els resultats d’aquesta acció de promoció es veuran aquest pròxim estiu, de l’1 a l’11 d’agost, en el marc de la 15a Cerdanya Film Festival.

Indústria al Marché du Film

Durant els dies del mercat s’ha participat de diverses iniciatives i accions amb l’objectiu de donar a conèixer la indústria audiovisual pirinenca i incentivar les connexions professionals: des de trobades amb agents de venda internacionals, reunions amb entitats i institucions per tal d’incentivar les coproduccions europees i llatinoamericanes en l’àmbit transfronterer i transpirinenc, incentivar les relacions entre empreses franceses i catalanes, així com per atraure rodatges i impulsar el talent creatiu i tècnic i diverses activitats de networking per tal d’explorar oportunitats de col·laboració per vertebrar la indústria del Pirineu, on el Cerdanya Film Festival n’és el pal de paller com a Festival classificatori pels Premis Goya de l’Acadèmia del Cinema Espanyol.

També s’ha ampliat enormement la xarxa de contactes que, a mitjà termini, es convertiran en convenis de col·laboració per tal de promoure projectes comuns d’exhibició, foment del talent i foment de la indústria a la nostra regió.

Visibilització del Pirineu: cap a un Hub transfronterer

La presència regular de la nostra entitat en mercats internacionals ha d’ajudar a visibilitzar i consolidar alguns dels valors pels quals destaca el tarannà a casa nostra: el talent dels professionals, la perseverança de la societat civil i les empreses per teixir xarxa malgrat el suport exigu de les institucions locals, el treball i compromís d’una indústria audiovisual potent a Catalunya i al Pirineu que demanda esdeveniments professionals amb volum i recorregut, i la riquesa d’un nombre amplíssim de localitzacions que situen la regió pirinenca com un diamant en brut i poc explotat en el mapa internacional, sobretot pel que fa en rodatges de neu i hivern. És per aquest motiu que també s’ha aprofitat la presència d’institucions i grups d’interès relacionats amb l’audiovisual d’Euskadi, Navarra, Aragó, Occitània, Nova Aquitània, Andorra i Catalunya per tal de començar a teixir xarxa i explorar la creació d’un Hub Transfronterer de l’Audiovisual que, durant l’any, dinamitzi i defensi de manera conjunta els interessos del Pirineu de manera pública, projecte que està tirant endavant la nostra entitat des de fa 3 anys amb el Transmeeting – Congrés Transfronterer de l’Audiovisual del Pirineu, i que té lloc en el marc de les jornades d’indústria del Cerdanya Film Festival durant la primera setmana d’agost de cada any.

Sobre la Fundació Cerdanya Cinema i el Cerdanya Film Festival

La Fundació Cerdanya Cinema té per objecte promoure les arts audiovisuals, la música, el teatre i les arts escèniques en general; la promoció i difusió de la creació cultural en les llengües pròpies del país (català i aranès); la promoció de la formació formal i no formal en les referides disciplines culturals a infants-joves-adults; la promoció econòmica del sector audiovisual i cultural i la promoció de serveis relacionats amb la cultura i laudiovisual. Les finalitats exposades se centraran en la comarca de la Cerdanya, en particular, i en tot làmbit català, espanyol i internacional, mentre serveixin als seus fins fundacionals.

El Cerdanya Film Festival és un certamen cinematogràfic amb una llarga trajectòria a casa nostra -15a edició-, amb seu principal a la Puigcerdà i la comarca de la Cerdanya i que desenvolupa el gruix de la seva activitat presencial a cavall dels mesos de juliol i agost de cada any. La línia editorial és la promoció de noves cinematografies i nous talents emergents, el cinema independent i l’apropament a la regió transfronterera i transpirinenca de la millor cinematografia no comercial de l’any en curs per tal de generar apetit per l’audiovisual i nous públics per la cultura, així com també generar teixit cultural i professional en l’àmbit euroregional a través d’accions específiques d’indústria, creació i promoció del talent. S’observen els gèneres de ficció, animació i documental, tant llargmetratges com curtmetratges, sèries, videoart i transmèdia. Les activitats del Cerdanya Film Festival i la Fundació Cerdanya Cinema compten amb el finançament i suport del Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales – Ministeri de Cultura, l’lnstitut Català de les Empreses Culturals – Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

Si t’ha agradat: La Fundació Cerdanya Cinema i el Cerdanya Film Festival, presents al Marché du Film del Festival de Cinema de Cannes, també et pot agradar: https://www.panxing.net/noticies/la-comissio-de-festes-de-puigcerda-busca-nous-voluntaris-i-voluntaries/

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.