Pànxing Cerdanya

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

Gaudir dels esports d’hivern de manera segura

Cerdanya
foto_3606481-1
Pla general on es pot veure un telecadira a les pistes de Masella, el 7 de febrer de 2020. (Horitzontal)

Font: acn.cat


No es preveu limitar l’aforament a les pistes d’esquí per ser un ambient a l’aire lliure

Les estacions d’esquí ultimen els preparatius per a la pròxima temporada d’hivern, que estarà marcada per la crisi sanitària de la covid-19. Les estacions d’esquí de la Cerdanya treballen per tenir-ho tot a punt pel mes de novembre. Així doncs, la seva voluntat és obrir tan bon punt les condicions climàtiques i d’innivació ho permetin. Tanmateix, han dissenyat un pla de prevenció que passa, entre d’altres, per l’ús obligatori de la mascareta per pujar als remuntadors. Aquests funcionaran sense cap limitació d’aforament, seguint les recomanacions de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM). L’objectiu del protocol és aconseguir que els usuaris de les estacions puguin gaudir dels esports d’hivern de manera segura.

Això serà així aprofitant que aquest tipus d’activitats es practiquen a l’aire lliure i són beneficioses per al benestar de la població. D’aquesta manera, no es preveu limitar l’aforament a les pistes d’esquí i surf de neu. Els adults i infants de més 6 anys han de cobrir-se obligatòriament la cara amb mascareta, o bé amb un tapacoll homologat. Ho han de fer a remuntadors, zones d’espera o als embarcaments de les instal·lacions mecàniques i de transport.

Telecadires a prova de Covid-19

Per la seva banda, des de l’ACEM asseguren que els telecadires són un mitjà de transport segur, tenint en compte que els trajectes duren menys de deu minuts, es duen a terme a l’aire lliure i pel fet que els viatgers han d’anar ben protegits. A més, detallen que a l’itinerari es crea un flux d’aire direccional constant cap enrere i que les distàncies entre grups de cadires són, com a mínim, de 15 metres.

 

Els telecadires són considerats segurs segons l’ACEM – ACN

L’entitat també aposta per fer funcionar els remuntadors amb la màxima capacitat i a la màxima velocitat possible per tal de reduir el temps d’espera a la cua. En aquest sentit, afegeix que la longitud dels esquís ja produeix, de forma natural, un cert distanciament entre les persones. Tot i això, en el document de bones pràctiques que ha elaborat, demana dimensionar l’espai d’espera i organitzar les cues per aconseguir que els clients puguin mantenir la distància de seguretat.

Reserva i compra per mitjans electrònics

Pel que fa a la reserva i compra dels forfets, bitllets i altres serveis de les estacions, es recomana utilitzar els llocs web de les estacions per evitar aglomeracions als punts de venda físics. En aquest sentit, es reforçarà el servei de ‘check-in’ automatitzat amb la incorporació de noves màquines ubicades als diferents accessos dels complexos. També es recomana fer els pagaments a través de mitjans electrònics ‘contacless’ per evitar la manipulació de diners en efectiu per part dels treballadors.

Si t’ha agradat llegir Gaudir dels esports d’hivern de manera segura, també et pot interessar La Molina tanca una temporada d’estiu històrica.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.