Pànxing Cerdanya

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Guardó Cerdà de l’any 2022

Cerdanya
cerda any

El guardó Cerdà de l’Any, que celebra la seva XXXVII edició, té dues fases: la proposta de candidatures i l’elecció de Cerdà de l’Any. La primera fase ja està en marxa i les persones físiques, les associacions i els ajuntaments de tota la Cerdanya poden fer les seves propostes.

En aquesta fase, tothom pot omplir la butlleta adjunta i fer-la arribar a qualsevol ajuntament cerdà, a l’oficina del Pànxing, a l’apartat de correus 162 de Puigcerdà o per e-mail a: ieceretans@gmail.com. La butlleta també es pot descarregar de la web de l’Institut d’Estudis Ceretans (www.ieceretans.org) o del seu grup de Facebook.

Cada persona o associació pot proposar un màxim de dues candidatures i ha d’identificar-se amb el seu nom complet i població de residència. El termini per presentar candidatures és fins al  28 de febrer 2023

Les bases  del Cerdà de l’Any adjuntes són les que serviran de barem al jurat qui escollirà les tres candidatures a Cerdà de l’Any d’entre aquelles que hagin obtingut més suport. Les tres finalistes seran les que es votaran a la segona fase.

BASES:

El guardó Cerdà de l’Any va ser creat  per una iniciativa conjunta de l’Institut d’Estudis Ceretans, Amics de Cerdanya i Ràdio Pirineus. En l’actualitat, l’entitat organitzadora és l’Institut d’Estudis Ceretans, amb la col·laboració del Pànxing.

1°) El guardó tindrà una periodicitat anual i podrà ser declarat desert.

2°) L’entitat organitzadora nomenarà una comissió que recollirà totes les candidatures proposades i les presentarà al jurat, que podrà afegir-ne altres noves si les considera d’especial rellevància. L’entitat organitzadora descartarà aquelles candidatures que consideri que no s’ajusten a les bases del guardó, preferentment abans de lliurar les candidatures al jurat.

3°) El jurat, amb vot secret a totes les fases de selecció, triarà entre totes les candidatures presentades, les tres que hagin obtingut el major suport per sotmetre-les a votació popular.

4°) L’entitat organitzadora comunicarà als ajuntaments el nom per tal que se’n faci publicitat a cada municipi i es puguin recollir els vots. També es comunicaran al Pànxing, a la resta de la premsa  i a les xarxes.

5°) Per escollir el guardonat o guardonada, el jurat tindrà el 50% de valoració i la votació popular l’altre 50%. La candidatura que obtingui major suport, rebrà el guardó de Cerdà de l’Any. Per al vot popular es podrà votar a la web de l’IEC (www.ieceretans.org) o a  l’ajuntament del seu poble, posant: nom i cognom, població i vot. El vot serà individual.

6°) El jurat estarà format per més de 10 persones majors de divuit anys, nascudes o vinculades estretament a la Cerdanya. Els membres del jurat seran proposats per la comissió organitzadora i seran ratificats i nomenats per la junta directiva de l’entitat organitzadora. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

7°) Pot ser nomenat Cerdà de l’Any qualsevol persona o entitat, nascuda o no a la Cerdanya, però que hi estigui vinculada molt especialment. El jurat valorarà molt especialment els aspectes relacionats amb la personalitat cultural i humana de la persona o associació que es proposa, la seva constància i la seva estreta relació amb la Cerdanya, la seva visió com a unitat territorial i la defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes a la comarca.

8°) Si surt com a finalista algú de la família d’un membre del jurat, aquest membre s’ha de retirar del jurat.

9°) Les candidatures que no siguin guardonades poden tornar a ser presentades. Excepcionalment, la comissió organitzadora, en cas de manca de participació, podrà nomenar candidatures a Cerdà de l’Any.

10°) El valor del premi és únicament honorífic. La comissió organitzadora lliurarà un objecte artístic a la candidatura guanyadora.

11°) El Cerdà de l’Any precedent entregarà el guardó al nou Cerdà de l’Any

12°) Es poden modificar aquestes bases a proposta del jurat, de la comissió organitzadora o de la mateixa entitat organitzadora, però conservant sempre la intenció d’homenatjar qui hagi demostrat un esperit de servei envers la Cerdanya. Les modificacions hauran de ser aprovades per part de la junta directiva de l’Institut d’Estudis Ceretans.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.