Pànxing Cerdanya

15, abril del 2024

Search
Close this search box.

15, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

All inaugura el centre d’interpretació “El País dels Esterregalls”

Cerdanya
esterregalls
A la Cerdanya, ha permès adequar infraestructures públiques per tal de generar l'atractiu turístic a través d'activitats culturals relacionades amb la música, el teatre, la cultura popular i les exposicions d'arts. A més, ha revaloritzat elements naturals i culturals, constituint una xarxa d'equipaments patrimonials que permetrà activar l'economia.

El passat dissabte 3 d’abril, es va inaugurar el Centre d’Interpretació “El País dels Esterregalls” d’All. Situat a sota de la plaça de l’església de Santa Maria d’All, el centre d’interpretació treu profit de tot el patrimoni cultural del municipi destacant especialment l’espai natural i el jaciment arqueològic dels “Esterregalls”.

Quan es visita, es pot veure tan part del cementiri medieval del segle IX i X vinculat a l’església preromànica com unes cases i un carrer del poble del segle XIV.

Inclòs en un projecte del Consell Comarcal de la Cerdanya anomenat “Posicionament turístic de la Cerdanya: El patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors”, l’equipament ha estat subvencionat pels fons FEDER. A més, el projecte, que també té actuacions als municipis d’Alp, Bellver de Cerdanya, Bolvir, Fontanals de Cerdanya, Ger i Puigcerdà, s’emmarca a la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Consell Comarcal de la Cerdanya
El Centre d’Interpretació “El País dels Esterregalls” està inclòs en un projecte del Consell Comarcal de la Cerdanya

El projecte es troba a les darreres fases d’execució i ha permès recuperar itineraris naturals i patrimonials, per exemple, a Fontanals de Cerdanya. A més, està previst crear un nou equipament cultural als porxos i coberts de Can Fanxico de Bolvir i rehabilitar el teatre Municipal d’Alp i el Taller d’Arts i Oficis de Cal Travesseres de Bellver de Cerdanya. Tanmateix, ha permès restituir un espai cultural a l’antiga rectoria de Ger i també una nova sala d’exposicions al Museu Cerdà de Puigcerdà.

Què és el fons FEDER?

El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.

Esterregalls - Fons Feder

A la Cerdanya, ha permès adequar infraestructures públiques per tal de generar l’atractiu turístic a través d’activitats culturals relacionades amb la música, el teatre, la cultura popular i les exposicions d’arts. A més, ha revalorat elements naturals i culturals, constituint una xarxa d’equipaments patrimonials que permetrà activar l’economia.

Si t’ha agradat la notícia Inauguració del centre d’interpretació “El País dels Esterregalls”, també et pot interessar Rehabiliten una casa del segle XIX a Músser per convertir-la en allotjament i taller d’artistes.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.