Pànxing Cerdanya

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Kerretània, regenerant la vall del sol

Cerdanya
Captura de Pantalla 2021-10-28 a les 13.43.51
Jornades internacionals sobre Desenvolupament Regeneratiu a la Cerdanya els dies 9 i 10 de novembre al Palau de Congressos i Esports d'Alp.

A la Cerdanya s’està creant un nou origen, un nou punt de partida que fa temps que forgem i que ara, esdevé més necessari que mai.

La vall del Sol s’està regenerant, per això, recuperem el nom originari de la Terra dels

Ceretans, Kerretània. Perquè la Cerdanya experimenta un canvi en la manera de fer i de ser: la consciència de vetllar per una comarca que cuida del territori i de les seves persones comença a ser present en molts projectes.

Les jornades Kerretània són el punt de trobada dels projectes i les persones que aposten per un turisme més que sostenible, per un sector agroalimentari visibilitzat i d’impacte positiu en tots els àmbits imaginables. En definitiva, per una economia que posi a les persones i el territori al centre.

Dos dies de conferències amb referents internacionals del Desenvolupament Regeneratiu, taules rodones amb experiències en l’àmbit, tallers de proximitat i sessions de networking. Es tracta d’un programa dissenyat per escoltar i aprendre, per explicar i compartir tot allò que està passant a la Cerdanya, per esdevenir un lloc col·lectiu que acull els sectors públic, privat i la societat civil, però sobretot per treballar en l’acció i en el com implementar de manera coordinada el Desenvolupament Regeneratiu en el dia a dia de les iniciatives. Serà un espai arrelat que donarà resposta i posarà en comú les necessitats i reptes actuals emergents.

La programació es pot consultar a www.kerretania.cat.

Kerretània és d’accés obert i sense cost, cal inscripció prèvia.

Des de fa uns anys la Cerdanya experimenta un canvi en la manera de fer i ser, la consciència de vetllar per una comarca que cuida el territori i les seves persones, comença a ser present en molts projectes dels sectors turístic, agroalimentari i econòmic, entre altres.

Exemples en són el PAS (Pla d’acció sectorial en l’àmbit del turisme de la Cerdanya 2019 – 2023), impulsat per Turisme Cerdanya i creat de manera participativa entre actors dels sectors públic, privat i societat civil, que planteja el desenvolupament de la comarca a través del turisme com a una eina per dinamitzar l’economia, i on l’impacte del sector esdevingui positiu tant per la població i la cultura, com per la naturalesa i el patrimoni.

O el sector de l’agroalimentària, que està immersa en el desenvolupament d’accions col·lectives entre diversitat d’agents que permeti un enfortiment davant els reptes actuals del sector.

És en aquest marc, i sabent que hi ha molts més exemples d’iniciatives que ja es desenvolupen sota els conceptes d’impacte positiu i sostenibilitat, que neixen les Jornades Internacionals sobre Desenvolupament Regeneratiu Kerretània, el punt de trobada de tots aquests projectes i l’espai que ha de permetre que moltes més iniciatives facin el pas cap a maneres de desenvolupar-se de caràcter regeneratiu, apostant per una economia regenerativa, un turisme regeneratiu i una agroalimentària regenerativa.

La Cerdanya esdevé amb aquestes jornades la comarca de referència en Desenvolupament Regeneratiu, pionera a nivell català i amb voluntat internacional.

La Cerdanya ja camina cap el Desenvolupament Regeneratiu, una comarca preparada pel canvi!

Per entrevistes: 636 830 867 – Carol Nabau 

Per a més informació: www.kerretania.cat

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.