Pànxing Cerdanya

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Notícies – Cerdanya

La carretera de Lles tindrà un tram nou el 2022

Cerdanya
La carretera de Lles tindrà un tram nou el 2022

Aquest projecte dóna resposta a la reivindicació veïnal que demanava millores substancials a l’estat del ferm

La Diputació de Lleida ha aprovat el projecte per ampliar i millorar un nou tram de la carretera LV-4036 que uneix Martinet i Lles. Al seu pas també connecta quatre poblacions més: Travesseres, Viliella, Músser i Aransa. Tanmateix, aquesta via de comunicació és molt freqüentada a l’hivern per accedir a les pistes d’esquí nòrdic. Així doncs, la carretera de Lles tindrà un tram nou el 2022. Es preveu que es comenci a executar durant la tardor amb un pressupost d’1,2 milions d’euros.

En aquest cas, les obres es duran a terme en un tram de 2,5 quilòmetres entre els nuclis de Travesseres i Lles. Els treballs de millora se centraran a renovar el ferm, molt castigat actualment, així com eixamplar la via. D’aquesta manera, la Diputació completarà la fase de licitació i concessió de les obres perquè comencin durant la tardor i es puguin executar en el termini d’un any. Molt probablement, a l’hivern s’hauran d’aturar, d’aquí la prestesa en començar com més aviat possible.

Culminació d’un projecte ja iniciat

Aquestes obres de millora serviran per culminar la remodelació que va començar l’any 2016, quan la Diputació de Lleida va destinar més d’un milió d’euros per a millorar la seguretat  i l’estat general d’un tram de carretera, així com recondicionar l’encreuament amb la via que porta a Aransa.

Les dures condicions dels hiverns cerdans i l’ús continuat de la carretera pels mateixos veïns de les poblacions del Baridà i els usuaris a la temporada d’hivern de les pistes d’esquí nòrdic, fan que el ferm de la carretera sigui durament castigat en aquestes èpoques de màxima afluència.

Si t’ha agradat llegir la notícia La carretera de Lles tindrà un tram nou el 2022, també et pot interessar Llívia es connecta a la fibra òptica.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.