Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

La Cerdanya entra dilluns a la fase 1

Cerdanya
Alguns dels restaurants de Puigcerdà comencen a preparar-se per obrir en la Fase 1 (Foto: PANXING).|Dues pizzeries de Puigcerdà en l'actual fase 0 del confinament (Foto: Pànxing Cerdanya).|Restaurants de la zona Plaça dels Herois i Plaça Santa Maria de Puigcerdà (Foto: Pànxing Cerdanya).|

La Cerdanya entra dilluns a la fase 1 de desconfinament. El ministeri de Salut espanyol i el Departament de Salut de la Generalitat ho han confirmat aquest divendres. En total seran tres les regions sanitàries de Catalunya passaran aquest dilluns a la fase 1.

 

La Cerdanya entra dilluns a la fase 1
Dues pizzeries de Puigcerdà en l’actual fase 0 del confinament (Foto: Pànxing Cerdanya).

 

La Cerdanya entra dilluns a la fase 1 de desconfinament. Això significa que a partir de l’11 de maig podran obrir terrasses amb un 50% d’aforament. També podrà obrir el petit comerç i els allotjaments turístics tot i que no es podran obrir les zones comunes.

Aquesta va ser la proposta feta per la Generalitat, que manté en la fase zero Barcelona i la resta de zones, que concentren el 90% de la població catalana, segons ha explicat el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch.

La Cerdanya, entre les regions sanitàries en Fase 1

A Catalunya són les tres regions sanitàries que la Generalitat va demanar: Alt Pirineu i Aran, les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

La població d’aquests territoris es podran moure dins aquestes regions sanitàries, respectant, això sí, les franges horàries establertes. Estaran permeses les reunions de fins a 10 persones, tant al carrer com a casa amb el condicionant de mantenir-les distàncies de seguretat.

Les botigues amb menys de 400 metres quadrats podran obrir amb un aforament del 30%. Estaran obligades a desinfectar el local dues vegades al dia.

Bars, cafeteries i restaurants podran obrir les seves terrasses però ho hauran de fer amb una ocupació no superior al 50%. Els clients hauran de mantenir una distància mínima de dos metres entre ells.

En aquests territoris es permetrà l’ús de cotxe de fins a 9 places per part dels habitants d’un mateix domicili. No es podrà canviar de regió sanitària si no és per anar a treballar o per força major.

En les 3 regions sanitàries catalanes que avancen en la desescalada podran tornar tots els mercats ambulants, no només els d’alimentació i d’higiene, mantenint la distància de seguretat i al 25% de parades. De fet, a Puigcerdà, està previst que demà diumenge, 10 de maig, el mercat torni al Passeig 11 d’abril.

Els bars i restaurants podran tenir, com a màxim, deu persones a cada taula durant la fase 1.
Els lavabos s’hauran de desinfectar, com a mínim, sis cops al dia.

 

La Cerdanya entra dilluns a la fase 1
Restaurants de la zona Plaça dels Herois i Plaça Santa Maria de Puigcerdà (Foto: Pànxing Cerdanya).
Normativa per a bars i restaurants


Els bars i restaurants podran obrir les terrasses amb un 50% de la seva capacitat i, a cada taula, hi podran seure, com a màxim, deu persones. Aquests són alguns dels detalls de les mesures de desescalada que ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat i que entraran en vigor a partir de dilluns als territoris que entren en fase 1, com és el cas de la Cerdanya.

El document també detalla que no es podran utilitzar productes d’autoservei com ara les setrilleres, i desaconsella l’ús de cartes, que s’hauran de substituir per cartells o pissarres. Els locals podran tenir els lavabos oberts, però només hi podrà accedir una persona cada vegada i, com a mínim, s’hauran de desinfectar sis cops al dia.

Està previst que la setmana vinent es faci una nova proposta per a les regions amb risc de rebrot moderat, que són Girona, Lleida, Catalunya central i les regions metropolitanes sud i nord.
Barcelona ciutat quedarà separada de la resta de les regions amb un risc moderat-alt.

 

La Cerdanya entra dilluns a la fase 1

 

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia La Cerdanya entra dilluns a la fase 1 de desconfinament potser també t’interessa Els cerdans sortim a la muntanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.