Pànxing Cerdanya

20, juny del 2024

Search
Close this search box.

20, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

La Fira de Sant Ermengol suspèn la part presencial

Cerdanya
La Fira de Sant Ermengol s'adapta a la covid-19

Malgrat no poder gaudir dels tasts presencials i les parades d’artesans, es podran seguir en línia tallers de cuina amb formatge i degustacions guiades.

La Fira de Sant Ermengol suspèn la part presencial. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit suspendre-la per “prudència i responsabilitat”. La fira s’havia de celebrar el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre. En total, havien de participar en la mostra de formatges 24 formatgeries i 6 parades de productes agroalimentaris de Km0. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha explicat que es vol evitar el desplaçament de persones a la comarca de l’Alt Urgell. A la comarca es troben en un moment que Salut recomana que la gent es mogui el mínim possible. Fàbrega ha recordat que la fira virtual es manté a través d’un canal YouTube. Així doncs, oferirà de manera permanent tastos guiats i tallers de cuina amb formatge.

Una de les novetats d’aquesta edició eren les visites guiades durant el cap de setmana de la fira. Una d’elles tenia a veure amb una ruta de formatges. La resta, amb elements patrimonials de la ciutat, com ara els claustres de la catedral o les fortaleses del nucli de Castellciutat. També es volia visitar el jaciment arqueològic descobert recentment al pati de Les Monges.

Pel que fa a l’aula de tast virtual, l’únic acte que es manté, començarà amb cinc propostes que es podran visualitzar a partir del divendres 16 d’octubre. Es podran fer tastos com formatges artesans de vaca de l’Alt Pirineu o formatges artesans de cabra de l’Alt Urgell i la Cerdanya. També podrem gaudir de formatges de pastor d’ovella, cuina amb formatge de Diego Alías de Ca l’Amador de Josa del Cadí, i cuina amb formatge de Carme Mora de l’Espai de Tast del Mas d’Eroles d’Adrall.

Si t’ha agradat llegir la notícia La Fira de Sant Ermengol suspèn la part presencial, també et pot interessar El Museu de Llívia inaugura una exposició inèdita.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.