Pànxing Cerdanya

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

La Molina tanca una temporada d’estiu històrica

Cerdanya
El bikepark de La Molina començarà la temporada d'estiu en pocs dies (Foto: La Molina).

Font: acn.cat


L’estació de muntanya aplega gairebé 48.000 usuaris, un 37% més que en el mateix període de 2019

La Molina tanca una temporada d’estiu històrica. Ha registrat una de les temporades estivals més exitoses de la seva història i ha aconseguit batre un rècord de visitants. Així, gairebé 48.000 persones, un 37% més respecte al mateix període de l’any passat, s’han desplaçat fins aquesta estació de muntanya de la Cerdanya entre el 24 de juny i el 4 d’octubre. La proposta estrella del complex ha estat el Telecabina Cadí-Moixeró, al qual hi han pujat 30.091 persones, un 93% més que fa un any. Cal tenir en compte que aquest era el primer estiu que arribava al cim de la Tosa d’Alp (2.537 metres) i al refugi del Niu de l’Àliga. Des d’allà, es poden gaudir de les vistes de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès. Fins i tot, en dies clars, es pot arribar a veure Montserrat o el Montseny.

Malgrat obrir quinze dies més tard del que és habitual i les mesures de control de la covid-19, l’augment del turisme de proximitat, les garanties sanitàries en les instal·lacions i l’àmplia oferta d’activitats a l’aire lliure de l’estació de muntanya, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), han consolidat aquest punt com un destí estival de turisme. En aquest sentit, el Bikepark ha tingut un 29% més d’usuaris respecte al 2019.
Preparant-se per la neu

Un cop tancada la temporada d’estiu, La Molina es prepara per a la temporada d’hivern. Mentrestant, tant el refugi com el restaurant del Niu de l’Àliga estaran oberts els caps de setmana i festius. També restarà obert el Parc d’Aventura d’Altitud Extrem, del qual també es podrà gaudir de dilluns a divendres amb reserva prèvia. Pel que fa als preparatius, s’està fent el manteniment de pistes, remuntadors i producció de neu. Es duen a terme amb la previsió de tenir-ho tot a punt per a l’1 de novembre i obrir quan les condicions meteorològiques i d’innivació ho permetin.

Durant aquesta temporada d’estiu, s’han aplicat protocols seguint les indicacions de les autoritats sanitàries competents. Aquestes mesures han permès oferir el servei amb les màximes garanties de seguretat per prevenir el contagi. També s’han dut a terme mesures de prevenció i senyalització per preservar la salut de tothom i basades en la higiene, la protecció i el distanciament social. En aquesta línia, des d’FGC han explicat que es continuaran adoptant totes les mesures necessàries per garantir un servei segur als seus visitants.

 

Si t’ha agradat llegir la notícia La Molina tanca una temporada d’estiu històrica, també et pot interessar llegir les novetats d’aquesta temporada d’hivern que t’expliquem a la revista Pànxing Tot Cerdanya del mes d’octubre.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.