Pànxing Cerdanya

19, abril del 2024

Search
Close this search box.

19, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

L’Ajuntament de Puigcerdà arregla l’antic Safareig de les Monges

Cerdanya
Captura de pantalla 2024-03-07 110513
L'actuació principal s'ha centrat en les parets del safareig de granit, les quals, a causa de la falta de manteniment, la humitat i el pas del temps, estaven malmeses i presentaven algunes pèrdues d'aigua

La Brigada Municipal, coordinada per la regidoria de Desenvolupament Urbà, Activitats, Obres i Serveis, ha dut a terme una sèrie d’actuacions de restauració i manteniment al Safareig de les Monges, obra inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. D’aquesta forma, es busca posar-lo en valor com a element del patrimoni cultural popular de la nostra Vila.

L’actuació principal s’ha centrat en les parets del safareig de granit, les quals, a causa de la falta de manteniment, la humitat i el pas del temps, estaven malmeses i presentaven algunes esquerdes per on es perdia aigua.

Per altra banda, també s’ha actuat en el mecanisme hidràulic que alimenta tant el safareig com la font, les claus de pas del qual presentaven alguns desperfectes i una capa d’òxid que no permetia controlar el pas de l’aigua.

El Safareig de les Monges, situat al carrer Raval de les Monges, rep aquest nom perquè era un dels punts de reunió de les monges Clarisses. El seu monestir, el de Santa Clara, va ser fundat l’any 1351 amb el vistiplau de Pere el Cerimoniós, després que la branca masculina de l’orde ja s’hagués establert al convent de Sant Francesc, i va ocupar aquest sector de la Vila fins al segle XVIII.

Aquesta reparació s’emmarca en un seguit d’actuacions de reparació i manteniment que es portaran a terme els pròxims mesos a diferents zones de Puigcerdà, Age i Vilallobent.

Si t’ha agradat llegir L’Ajuntament de Puigcerdà arregla l’antic Safareig de les Monges també et pot agradar llegir;

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.