Pànxing Cerdanya

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

L’estimulació de l’aprenentatge dels 6 als 11 anys

Cerdanya
L'estimulació de l'aprenentatge dels 6 als 11 anys
Schoolkids doing homework in classroom at school

L’estimulació de l’aprenentatge és necessària en totes les fases de creixement. A l’escola ensenyen conceptes però a vegades no ensenyen a aprendre.

Per Familiaysalud.es / AMIC

El nucli familiar és el lloc ideal per a l’estimulació de l’aprenentatge dels 6 als 11 anys adaptant-se a cada nen. Per això és important conèixer els aspectes del desenvolupament a cada edat per a acompanyar als nostres fills i entendre els canvis que es produeixen. Hi ha molts factors que influeixen en l’aprenentatge en aquesta fase. Ens centrarem en els factors personals més importants.

Desenvolupament del llenguatge. 

Una bona consolidació del llenguatge és necessària per a l’èxit en l’aprenentatge escolar. En aquest cas la manera de transmetre coneixements a l’escola és a través del llenguatge i aquest és l’eina bàsica per a la socialització. Problemes d’articulació, de riquesa de vocabulari o de comprensió i expressió dificulten l’adaptació a l’escola.

Desenvolupament cognitiu.

L’aprenentatge escolar està relacionat amb el desenvolupament de les funcions executives (FE). Aquestes són activitats mentals complexes que es posen en marxa al fer una cosa nova (com aprendre a l’escola). Per a això cal tenir habilitats cognitives que impliquen iniciativa, motivació, formulació de noves metes, plans d’acció i autocontrol de la conducta. Les FE també tenen relació amb funcions cognitives bàsiques, com l’atenció i la memòria. A mesura que el nen creix, el cervell va madurant i li permet adquirir a poc a poc aquestes habilitats. En aquesta maduració intervenen factors genètics però també socials i culturals. Hi ha períodes en els quals la plasticitat cerebral és major. I és en aquestes quan l’estimulació té més valor. Durant l’etapa escolar tenim 2 períodes sensibles: un entre els 6 i 8 anys i un altre entre els 10 i els 12.

Motivació.

És un element bàsic per a aprendre. En ella influeix l’entorn (professors, companys o el tema a tractar) i també variables personals. Per a aprendre cal “poder” fer-ho però a més és necessari “voler” fer-ho. En aquest “voler” fer-ho intervé l’estat emocional. Una bona autoestima i la capacitat de reconèixer i regular les emocions (intel·ligència emocional) són necessàries per a tenir motivació per aprendre.

Si t’ha agradat llegir l’article L’estimulació de l’aprenentatge dels 6 als 11 anys, també et pot interessar llegir Com educar als nens en el respecte a la diversitat

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.