Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

L’Hospital de Cerdanya podrà realitzar PCR ràpides i tests d’antígens

Cerdanya
L'Hospital de Cerdanya podrà realitzar PCR ràpides i tests d'antígens

Font: ACN


L’equipament sanitari s’ha dotat de nova maquinària per escurçar el temps de resposta en la detecció de la covid-19

L’Hospital de Cerdanya podrà realitzar PCR ràpides i tests d’antígens, gràcies a la incorporació de nova maquinària i d’estoc de reactius. Això permetrà escurçar considerablement el temps de resposta en els supòsits en què calgui fer un diagnòstic ràpid de covid-19. Així ho han expressat des de l’equipament sanitari en un comunicat. D’aquesta manera, es preveu practicar una PCR ràpida, amb la qual s’obtenen els resultats en 40 minuts, a tots els pacients que s’hagin de sotmetre a una cirurgia urgent o a les dones que ingressen amb el part en curs, entre d’altres. Pel que fa al test d’antígens, que dóna resultats en 15 minuts, es farà a persones amb símptomes de coronavirus que estiguin a urgències o a consultes externes.

Els tests d’antígens també es practicaran als pacients que hagin de ser ingressats a la planta d’hospitalització. També es practicarà als que tinguin programada una cirurgia menor ambulatòria. També en aquells casos d’intervenció quirúrgica o en parts en què no sigui possible esperar els 40 minuts que triga la PCR ràpida. Pel que fa a les proves PCR convencionals, es continuaran derivant als laboratoris de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i als del Centre Hospitalier de Perpinyà.

La nova maquinària també permet un estalvi de temps i de costos. Tanmateix, s’hi poden dur a terme proves com ara les determinacions per Grip A, Grip B i virus respiratori sinctidial. També detecta el virus del papil·loma humà, mycobacterium tuberculosis, meisseria gonorreae i chlamydia trachomatis.

Si t’ha agradat llegir la notícia L’Hospital de Cerdanya podrà realitzar PCR ràpides i tests d’antígens, també et pot interessar El Consell Comarcal de la Cerdanya estudia el transport públic de la comarca.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.