Pànxing Cerdanya

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

L’Hospital Transfronterer es connecta amb l’Alta Cerdanya

Cerdanya
L'Hospital Transfronterer es connecta amb l'Alta Cerdanya

Les rutes Porté-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er tindran parada a l’hospital i a l’estació de tren

Aquest mes de setembre s’han posat en servei dues rutes noves d’autobús per impulsar la mobilitat de l’Espai Català Transfronterer (ECT). La voluntat és afavorir la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis, regions i veïns a totes dues bandes de la frontera. Es tracta de les línies Porté-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er. L’actuació s’emmarca en el projecte europeu ConnECT.

La primera línia, Porté-Puigcerdà-Montlluís, connecta els ciutadans de l’Alta Cerdanya amb l’Hospital Transfronterer i l’estació de tren de Puigcerdà. Als ciutadans de la Baixa Cerdanya els permet desplaçar-se en bus fins a l’estació d’esquí de Porté o anar a Montlluís i d’allí a Perpinyà.

Amb l’altra línia, Formiguera-Puigcerdà-Er, els veïns de l’Alta Cerdanya tenen dues expedicions per anar a l’Hospital Transfronterer així com a l’Estació de tren de Puigcerdà.

Així doncs, aquest projecte, que duu el lema “unim persones, eixamplem horitzons”, implementa doncs noves rutes d’autobús per afavorir la mobilitat i la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis, regions i veïnatge a totes dues bandes de la frontera. Alhora, afavorirà el contacte territorial amb l’Hospital de la Cerdanya, a Puigcerdà, i amb tota la xarxa de salut.

El Projecte està liderat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Tanmateix, compta amb el suport també de la Regió d’Occitània i del Consell Departamental del Pirineu Oriental CD’66.

Si t’ha agradat llegir la notícia L’Hospital Transfronterer es connecta amb l’Alta Cerdanya, també et pot interessar els horaris del transport públic de la comarca que trobaràs al Pànxing Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.