Pànxing Cerdanya

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Llívia reprèn el curs escolar estrenant escola

Cerdanya
foto_3743500
Pla obert d’alumnes de l’Escola Jaume I de Llívia (Cerdanya) sortint al pati des del nou edifici. Imatge de l’11 de gener de 2021 (Horitzontal).

Després de reivindicar-la en els darrers 15 anys, manca acabar les obres a l’espai que acollirà l’alumnat de 5è i 6è de primària


Font: ACNLlívia reprèn el curs escolar estrenant escola. Els 85 alumnes d’infantil i primària de Llívia han reprès les classes aquest dilluns i 65 d’ells ho han fet en un nou edifici. D’aquesta manera, s’ha fet realitat un projecte reivindicat des de feia quinze anys i en el qual l’Ajuntament ha sufragat un 80% del cost de les obres. Així, dels 1,8 milions invertits fins ara, el Departament d’Educació ha aportat 540.000 euros i la Diputació de Girona 91.000 més. Ara, el consistori demana més ajuda a la Generalitat per completar els treballs de la segona planta. Estan pràcticament enllestits i serviran per acollir l’estudiantat de 5è i 6è. Aquest gener també ha de començar la rehabilitació de l’escola antiga i es calcula que totes dues actuacions tindran un cost d’uns 400.000 euros.

L’alcalde de la població ceretana, Elies Nova, explica satisfet que “el tió ens ha cagat una escola i una llar d’infants per Llívia”. Recorda a més, que el trasllat cap a les noves instal·lacions ja es va anar fent de forma gradual a finals del trimestre passat i durant les .


Nova també remarca que s’han trobat amb més demanda d’escolarització de segons residents que des que va començar la pandèmia s’han anat empadronant al municipi. Segons l’alcalde, aquests demandants ja tenien intencions d’establir-se a la comarca abans que la situació sanitària empitjores fruit de la Covid-19. A parer del batlle, un dels punts que ha fet decidir finalment als indecisos a empadronar-se i establir-se definitivament a la Cerdanya és l’accés a la fibra òptica. Aquesta, des de l’estiu, ja és operativa a Llívia.


Si t’ha agradat llegir la notícia Llívia reprèn el curs estrenant escola, després de reivindicar-la en els darrers quinze anysl, també et pot interessar Finalitzen les contractacions del programa ‘Treball i Formació 2019’ al Consell Comarcal de la Cerdanya

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.