Pànxing Cerdanya

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Llívia s’implica en la rehabilitació de l’església de la Mare de Déu dels Àngels

Cerdanya
església
El monument es vol convertir en un atractiu turístic per al municipi

La Diputació de Girona, el Bisbat d’Urgell i l’Ajuntament de Llívia han acordat la redacció d’un pla estratègic de l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia que reculli les millores necessàries que s’han de fer en el monument, les obres que cal fer en el seu exterior per embellir l’àrea, el condicionament dels subministres i serveis i, també, l’ús més lúdic i turístic que podria tenir l’edifici, com ara la pujada a la torre del campanar, amb les vistes que ofereix sobre el municipi i la vall cerdana.

Tècnics de la Diputació i responsables del Bisbat i de l’Ajuntament van fer, ara fa uns dies, una visita a l’església per constatar l’estat de l’edifici. L’evidència que caldrà fer múltiples millores ha conclòs que seria més lògic promoure un pla estratègic per al monument. “Són necessàries diferents obres de manteniment. Cal, per exemple, suprimir les humitats que hi han aparegut. Cal restaurar les pintures de les capelles. S’ha de millorar les instal·lacions elèctriques i el servei de calefacció i l’acústica. Al final, ben mirat, cal una intervenció important i potser valdria la pena saber, primer, on som”, ha explicat Elies Nova, alcalde de Llívia.

església
Són diverses les obres de millora i rehabilitació que s’han d’efectuar al temple – Ajuntament de Llívia

L’església com a atractiu turístic

El pla estratègic analitzarà l’estat de l’edifici i les seves mancances per, a partir d’aquí, projectar les millores necessàries tot fixant-ne terminis d’execució i pressupostos. El pla també proposarà accions de futur i projectes de millora per al monument com, per exemple, la recuperació dels passos de ronda de l’església, la millora dels accessos a l’edifici per a persones amb discapacitat i la creació d’un balcó panoràmic que estarà encarat cap al fòrum romà Iulia Libica.

església
La restauració de les pintures de les capelles és un dels fronts en els quals s’haurà d’actuar – Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir la notícia Llívia s’implica en la rehabilitació de l’església de la Mare de Déu dels Àngels, també et pot interessar llegir Torna la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, del 13 al 16 de juliol.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.