Pànxing Cerdanya

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Monique Guerrero nomenada ‘Cerdà del 2019’

Cerdanya
Monique-Guerrero-nomenada-cerda-any2019

El 26 d’abril es va proclamar Cerdà de l’Any 2019. En la que ja és la XXXIV edició, Monique Guerrero ha estat nomenada Cerdà de l’Any 2019. Els altres finalistes van ser el Dr. Enric Subirats i la Colla Castellera de Cerdanya.

Monique Guerrero, nomenada ‘Cerdà del 2019′. Tal com es va informar a les xarxes i a la premsa, el vot públic es va fer a la web de l’Institut d’Estudis Ceretans i als ajuntaments de la comarca. En total van ser 756 vots que representen el 50% del resultat final, mentre que el vot del jurat de 16 persones representa l’altre 50%.

L’acte de proclamació, que s’havia de celebrar en Bolvir, ha quedat ajornat a causa de les actuals circumstàncies, per la qual cosa es farà l’any vinent. Així doncs la proclamació de 2019 es farà juntament amb la proclamació del Cerdà de l’any 2020.

Qui és Monique Guerrero?

Monique Guerrero és mestre jubilada. És una actriu ineludible de la comarca i ho és per la seva implicació en l’acompanyament de nens amb grans dificultats escolars. També per la creació de la primera i única classe bilingüe francès-català del departament francès iper la seva col·laboració en el Festival Vídeo d’Estavar i Llívia amb els alumnes.

Guerrero és presidenta de l’Associació Arts Perpetuels d’Angostrina, entitat que organitza concerts, jornades del patrimoni i  vetllades de contes. Col·labora amb les associacions del Parc Natural dels Pirineus Catalans.

Aficionada de natura, des de l’any 2007, organitza una diada anual de jardineria amb professionals, on es fan conferències, es bescanvien grans locals i es comparteixen pràctiques. Així mateix, des de fa cinc anys lluita, com a presidenta del comitè de defensa del Tren Groc, per salvar aquesta línia ferroviària, patrimoni cerdà centenari, per la qual cosa animà reunions i manifestacions públiques, i lliga cooperacions amb totes les institucions públiques regionals i nacionals.

 

Si t’ha interessat aquesta notícia Monique Guerrero, nomenada ‘Cerdà del 2019’. potser també t’interessa Turisme Cerdanya presenta el Pla d’Acció Sectorial de la comarca 2019-2023.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.