Pànxing Cerdanya

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

El Museu de Llívia finalitza el primer esborrany del projecte de l’exposició dedicada a la frontera

Cerdanya
transfronterer02
L'exposició s'ubicarà a la planta baixa de la torre Bernat de So

El Museu de Llívia ha finalitzat l’esborrany de la futura exposició permanent dedicada a la frontera, una iniciativa que forma part del pla estratègic del servei museístic llivienc -el pla es va presentar a últims del 2021-. L’exposició, que s’ubicarà a la planta baixa de la Torre Bernat de So, estarà dedicada íntegrament a l’enclavament i a la frontera. El projecte ha estat desenvolupat per Margarida Loran Gili, museòloga i consultora independent, i el director del Museu de Llívia, Gerard Cunill Costa.

exposició

El nou eix temàtic vol ser realitat a mitjans 2023, segons la previsió del treball i el calendari que ha fixat l’equip redactor. La inicitiva, que anirà molt més enllà de les quatre parets de l’exposició, ha comptat amb la visió i la col·laboració d’experts i de la comunitat local que han participat a partir de trobades i sessions obertes.

El projecte consta de quatre grans accions. A banda de l’espai expositiu de la Torre Bernat de So, la concepció de la iniciativa també tindrà en compte el disseny de rutes turístiques aprofitant les fites que hi ha en el territori llivienc; proposarà un programa de recerca que inclogui, per exemple, la història oral per recollir testimonis i històries entorn de la temàtica i, per últim, s’organitzaran debats o activitats que girin al voltant de l’enclavament i la frontera. La idea, en el seu global, és aconseguir que la visita a l’espai sigui una experiència immersiva, interactiva i dinàmica, des de bon inici.

El document inicial d’aquest projecte destaca que s’hi desenvoluparà un disseny innovador, seguint les noves tendències museístiques, amb un important ús de mitjans audiovisuals i interactius, on es mostraran objectes, documents i testimonis orals. L’exposició estarà subdividida en tres grans conceptes: la creació de la frontera i l’enclavament, les fites de frontera i paisatge, i comunitats i identitats. El document també recull un esquema de l’espai i els usos que se li donarà, amb els seus continguts.

exposició

Amb el document de treball finalitzat, on s’estableix les bases meteorològiques de la futura exposició, s’inicia el procés de valoració de l’execució de les obres que cal dur a terme. El projecte comptarà amb el suport econòmic del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Font: Àrea de Comunicació de l’Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir la notícia El Museu de Llívia finalitza el primer esborrany del projecte de l’exposició dedicada a la frontera, també et pot interessar llegir El cerdà Oriol Gastó, del Curling Puigcerdà Pànxing, es proclama campió d’Espanya en dobles mixtes junior.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.