Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Nova fase d’excavacions i de consolidació al castell de Llívia

Cerdanya
imatges excavacions castell02-1
Aquesta podria ser l'última de les fases d'un projecte que va arrencar el 1994 i que sempre ha comptat amb el suport de Diputació de Girona i l'ajuntament.

Aquest pròxim 2 de novembre començarà una nova fase d’excavacions al castell de Llívia. Els treballs consistiran en l’excavació i en la consolidació del mur septentrional del recinte inferior —recinte jussà– del castell de Llívia. Segons les previsions inicials, els treballs tindran una durada d’uns 15 dies –si la meteorologia, acompanya–, i podria ser l’última de les fases del projecte del 2013.

Els treballs d’excavacions al castell de Llívia es van iniciar el 1994. Del 1994 al 2013 es va excavar l’àrea del recinte sobirà de la fortificació militar. Del 2013 a l’actualitat, els treballs s’han centrat en el recinte jussà.

La Diputació de Girona ha liderat aquest projecte amb la direcció dels treballs i l’aportació econòmica, any rere any. El cost de les excavacions d’aquest any representaran una despesa d’uns 18.000 euros, finançats íntegrament per la institució territorial.

Com ha passat aquests últims anys, l’obra serà dirigida per l’arqueòleg Eduard Sánchez.

L’any passat, que no es va fer excavació en el recinte, els diners de la Diputació de Girona destinats a aquest projecte van servir per a canviar la passarel·la metàl·lica que dona accés a la part més alta del castell.

“El Castell de Llívia s’excava des de fa 28 anys. Malgrat que el turó del castell semblava que havia de donar poques sorpreses arqueològiques, les excavacions d’aquests últims dos o tres anys, dutes a terme per l’arqueòleg Eduard Sánchez, han posat damunt la taula noves hipòtesis i nous replantejaments sobre el castell. Per això, vull recordar la conferència que es va fer l’any 2021, a la sala d’actes del Museu de Llívia, on es va detallar els últims treballs realitzats i els nous supòsits de l’antiga edificació”, ha explicat el director del museu, Gerard Cunill.

Enllaç de la conferència, al canal del YouTube del museu:

Àrea de comunicació Ajuntament de Llívia

Tel. 626 797 183

Si t’ha agradat llegir Nova fase d’excavacions i de consolidació al castell de Llívia, també et podria interessar llegir Guils de Cerdanya prepara un nou format per a les seves Festes Majors.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.