Pànxing Cerdanya

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Notícies – Cerdanya

Obertura de les autoescoles de la Cerdanya

Cerdanya
Vehicle de l'Autoescola Casas Formació de Puigcerdà circulant avui pels carrers de la capital cerdana (Foto: IST).|Obertura de les autoescoles de la Cerdanya|Vehicle d'autoescola circulant avui per Puigcerdà (Foto: IST).

Obertura de les autoescoles de la Cerdanya i totes les del Pirineu. Ho fan per la bona predisposició de la DGT a oferir una “capacitat d’examens adequada”. Els centres que reprenen l’activitat apliquen mesures preventives per minimitzar el risc de contagi de la covid-19.

 

Obertura de les autoescoles de la Cerdanya
Vehicle d’autoescola circulant avui per Puigcerdà (Foto: IST).

 

Les dotze autoescoles que hi ha a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran han decidit en assemblea reobrir des d’aquest dimarts. Així, tot i que en un principi s’havia optat per no fer-ho per falta d’examinadors, finalment s’ha apostat per tornar a l’activitat.  “Ho fem per la bona predisposició de la DGT en trobar solucions en oferir una capacitat d’examens adequada”, ha explicat el president de l’Associació d’Autoescoles de Lleida, Raül Viladrich.
Compromís de la DGT
Els centres ja ho tenen tot a punt per poder aplicar els protocols que marquen les diverses mesures preventives per minimitzar el risc de contagi de la covid-19. Per això Viladrich ha volgut deixar clar que s’han fet “els deures” i que “la gent es pot sentir molt segura”.
El president de l’Associació d’Autoescoles de Lleida ha explicat que amb aquesta decisió han volgut fer “un acte de fe amb l’administració”. Afirma que des de la DGT s’han compromès a donar en els pròxims dies un pla on es detalli com es farà aquesta “tornada a la normalitat” en capacitat d’examens. Així, tot i que la recuperació d’aquest tipus d’activitats era possible des d’aquest dilluns a l’Alt Pirineu i Aran. Coincideix amb l’entrada d’aquest àmbit territorial a la fase 2 de la desescalada, finalment els centres han acabat reobrint aquest dimarts.
12 autoescoles a l’Alt Pirineu

A l’Alt Pirineu hi ha dotze autoescoles, sis de les quals són d’un mateix titular i fan els examens a la Pobla de Segur. Sis més on els seus alumnes s’examinen a la Seu d’Urgell -tres d’elles situades a la capital alturgellenca i tres més a Puigcerdà-.

Una de les autoescoles que ha reobert aquest dimarts ha estat la RACC Sic Formació de la Seu d’Urgell. El seu director, Lluís Sánchez, s’ha mostrat satisfet. Ha explicat que “per fi” poden reiniciar les activitats que duen a terme en aquest centre. A més, destaca que alguns alumnes que s’havien d’examinar fa poc més de dos mesos no ho van poder fer perquè just en aquell moment es va declarar l’estat d’alarma.

Garantits els protocols sanitaris

Sánchez explica que podran avançar les matrícules de persones de la capital alturgellenca i dels seus voltants que estudien a Barcelona o Lleida. D’aquesta manera aprofitarien l’estiu per treure’s el carnet, ja que alguns d’ells es troben a la zona pirinenca perquè hi van tornar just abans del període de confinament. Tot i això, el director de l’autoescola RACC Sic Formació creu que és una “incògnita” saber quins efectes econòmics tindrà la crisi “covid-19” en el sector.

Pel que fa a les mesures de seguretat, Sánchez ha dit que segueixen tots els protocols sanitaris que marca la DGT. Tots els elements que toca l’alumne en una pràctica de cotxe o de qualsevol altre tipus de vehicle es desinfecten abans i després del seu ús, a més de les aules i zones comunes. En aquest sentit, ha explicat que han reiniciat l’activitat a la tarda per dedicar el primer matí en què s’havia decidit reobrir a intensificar aquestes tasques preventives.

ACN
Obertura de les autoescoles de la Cerdanya
Obertura de les autoescoles de la Cerdanya
Altres articles
Si t’ha agradat llegir Obertura de les autoescoles de la Cerdanya,  potser també t’interessa aquesta informació La Cerdanya entra a la fase 2Oferir un valor afegit al turisme de la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.