Pànxing Cerdanya

22, abril del 2024

Search
Close this search box.

22, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Oferir un valor afegit al turisme de la Cerdanya

Cerdanya
El petit poble d'Olopte vist des de les proximitats del Tossal

La digitalització i la col·laboració, factors clau per a la innovació en el sector turístic. El director d’un clúster empresarial creu que caldrà oferir un valor afegit al turisme de la Cerdanya.

La Cerdanya haurà d’oferir un valor afegit al seu turisme, com ara a potenciar el benestar i la salut com a reclam turístic. I és que el sector turístic veu en la digitalització i la col·laboració entre col·lectius dos factors clau per a la innovació. La crisi del coronavirus obligarà a repensar moltes de les accions quotidianes de les empreses, com ara els check in i check out. Caldrà, doncs, portar-los al món digital o buscar noves estratègies de màrqueting centralitzades en les xarxes socials.
Així ho han exposat diversos convidats en un webinar organitzat per la Taula Gironina de Turisme que s’ha celebrat aquest dijous al migdia. En ell, el director del clúster empresarial El Sol dels Pirineus, Ramon Treserras, ha apuntat que caldrà “pensar més en les experiències turístiques” que poden tenir els visitants i fomentar el valor afegit de les estades amb tractaments de benestar.
Més tecnologia i eines digitals

La crisi sanitària provocada pel coronavirus obligarà a repensar el sector turístic de dalt a baix. Si bé fins ara la gent accedia a l’hotel fent el check in físicament, el perill de contagi que suposa podria traslladar-lo al món digital a partir d’aquest estiu en bona part dels establiments. Aquest és un dels exemples de com la tecnologia pot ajudar en la innovació dels establiments

El CEO i fundador de l’empresa Guessmate, Albert Cadena, ha explicat que la crisi sanitària “accelerarà la transformació digital”, un camí que “fa anys” que es va fent “a poc a poc”. Així ho ha explicat en un debat digital organitzat per la Taula Gironina de Turisme que s’ha centrat, precisament, en la innovació dins del sector.

Cadena ha mostrat un aplicatiu que ha preparat la seva empresa per tal que els clients puguin registrar-se a l’hotel de forma digital. Una vegada el client introdueix les seves dades i el codi de reserva, el programari demana fer una fotografia del seu DNI i posteriorment una selfie per comprovar que és la mateixa persona.

El fundador d’aquesta empresa ha destacat que “la tecnologia ha d’ajudar a simplificar la vida” de les persones, ja sigui “encarregant-se de tràmits administratius” o “eliminant cadenes de processos que no tenen valor en els hotels”. De fet, Albert Cadena ha detallat que treballen amb aplicatius com ara demanar alguna cosa per menjar amb el servei d’habitacions des del mòbil o fer cartes dels restaurants digitals.

Potenciar el benestar i la salut com a reclam turístic

Per la seva banda, el director del clúster empresarial El Sol dels Pirineus, Ramon Treserras, ha destacat que la crisi del coronavirus “agilitzarà” una tendència que ja estava en augment com ara “fomentar el valor afegit en les estades” i també “pensar més en les experiències”.

De fet, Treserras ha explicat que el seu clúster, situat a la Cerdanya, ja fa temps que ha decidit enfocar-se a potenciar el benestar i la salut com a reclam turístic. El director ha detallat que aquest enfocament genera “un valor afegit a la destinació”. Ha explicat que això els permet destacar per sobre d’altres llocs de muntanya. D’aquesta manera, ofereixen la possibilitat de fer tractaments mindfullness i antiestrès als clients en un entorn privilegiat.

Per altra banda, el debat digital també ha posat sobre la taula la necessitat de col·laborar entre diferents sectors. Els ponents han remarcat la importància d’unir àmbits com l’empresa i la universitat. Consideren que les aportacions tecnològiques i les noves eines digitals també han d’anar acompanyats de la formació i educació corresponent.

En aquest sentit, el fundador de Growtur, Rafael de Jorge, ha remarcat la importància d’utilitzar l’ètica a l’hora de beneficiar-se del potencial que ofereixen les xarxes socials. De Jorge ha indicat que actualment hi ha molts robots creats per intel·ligència artificial que simulen usuaris a les xarxes. Això pot influir en la societat i també manipular-los. És important, doncs, que durant l’aprenentatge de les noves eines digitals es tingui en compte l’ètica.

 

ACN Puigcerdà
Altres articles
Si t’ha agradat llegir Oferir un valor afegit al turisme de la Cerdanya, potser també t’interessa aquesta informació Demanen més mobilitat entre l’Alta i Baixa Cerdanya o Hi haurà Cerdanya Film Festival 2020.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.